Van Ginkel installeert AED in Wageningen

Van Ginkel installeert AED in Wageningen
2 min

Aanvoerder Marco van Ginkel heeft in Wageningen een AED geïnstalleerd. Wageningen is de woonplaats van Wim Rip, video-analist van PSV die vorig jaar zelf een hartstilstand heeft gehad. Met Wim Rip gaat het goed, hij werkt momenteel aan zijn verdere herstel.

'Diepe indruk'
Het installeren van de AED heeft alles te maken met de aandacht die Philips en PSV vragen omtrent het tegengaan van overlijden na een hartstilstand. Van Ginkel: “De hartstilstand van Wim heeft diepe indruk gemaakt op het team, de staf en iedereen die bij de club betrokken is. Met de installatie van de AED in zijn buurt willen we de aandacht vestigen op het belang van openbaar toegankelijke AED’s, zodat in de toekomst minder mensen overlijden als gevolg van een hartstilstand.”

Philips en de Hartstichting zetten zich in voor voldoende beschikbare AED’s Vandaag (dinsdag) start het crowdfunding platform BuurtAED.nl van Philips en de Hartstichting met als doel om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland. BuurtAED.nl is een crowdfunding platform waar buurtbewoners samen geld inzamelen om een AED aan te schaffen. Het BuurtAED-pakket bevat onder andere de meest robuuste AED, en een kwalitatief hoogwaardige buitenkast, van wereldwijd marktleider Philips.

Door het starten van je eigen actiepagina op BuurtAED.nl kun je heel gemakkelijk samen met je buren geld inzamelen voor een AED. Je ziet wie er doneert en je houdt overzicht over de voortgang. Met de bijdrage van Philips maak je direct al een mooie start.

6-minutenzone
Jaarlijks worden ruim 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Hartstilstanden vinden vaak plaats bij mensen thuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving.

De Hartstichting maakt zich al jaren ‘hart’ om van Nederland een 6-minutenzone te maken: een zone waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen de cruciale 6-minuten worden gereanimeerd en een AED wordt ingezet, zodat méér mensen overleven. Jaarlijks kunnen zo 2.500 levens worden gered.