Van de Donk op schot voor Oranje-vrouwen

Daniëlle van de Donk vond woensdagavond twee keer het net voor de Oranje-vrouwen tijdens het uitzwaaiduel met Estland: 7-0

Daniëlle van de Donk en Maran van Erp in de basis bij de Oranje-vrouwen | © PICS UNITED Daniëlle van de Donk en Maran van Erp in de basis bij de Oranje-vrouwen | © PICS UNITED

Zeven treffers
De Nederlandse voetbalsters wonnen hun voorlaatste oefenwedstrijd voor het WK eenvoudig, Estland werd op Het Kasteel op een 7-0 nederlaag getrakteerd. Oranje was heer en meester en liet vooral voor de rust de ene na de andere verzorgde aanval zien. Jill Roord, Daniëlle van de Donk (2x) en Merel van Dongen scoorden voor de pauze, in een mindere tweede helft hadden Shanice van de Sanden en Renate Jansen (2x) succes. Naast Van de Donk was er ook een basisplaats voor Maran van Erp. Van Erp werd na ruim een uur spelen gewisseld. Van de Donk speelde alleen de eerste helft en de derde speelster van PSV Vrouwen, keepster Angela Christ, kwam niet in actie.

Daniëlle van de Donk | © PICS UNITED Daniëlle van de Donk | © PICS UNITED

Vertrek naar Canada
Oranje stapt aanstaande zondag met 23 speelsters dus met een goed gevoel op het vliegtuig naar Toronto, waar bondscoach Roger Reijners en zijn vrouwen toewerken naar de start van hun eerste WK. De eerste wedstrijd is op zaterdag 6 juni tegen Nieuw-Zeeland.