Van Bommel is blij dat het weer begint

Van Bommel is blij dat het weer begint
2 min

PSV hervat de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Hoofdcoach Mark van Bommel kan niet wachten daar weer langs de zijlijn te staan. “Ik heb de Eredivisie gemist, ik ben blij dat het weer begint”, aldus Van Bommel op de persconferentie.

Doorspelen
De trainer, die vindt dat zijn selectie er goed opstaat richting het restant van dit seizoen, had na de laatste wedstrijd tegen AZ het liefst doorgespeeld. “Je werkt naar wedstrijden toe in een rap tempo, je wilt spelen. Op deze manier word je uit je ritme gehaald. Je gaat op trainingskamp in Qatar om het gevoel weer terug te krijgen, dat hebben we gedaan. Het liefste had ik doorgespeeld, dat had ik als speler al en nu ook als trainer.”

Sadílek
Vanmiddag werd bekend dat Michal Sadílek officieel de overstap heeft gemaakt van de jeugd naar het eerste elftal. Nadat de Tsjechische middenvelder in de eerste seizoenshelft al debuteerde en geruime tijd meetrainde maakt hij nu definitief deel uit van A-selectie van Mark van Bommel. “Ik heb woensdag verteld dat hij, na de vrije dag op donderdag, zich vrijdag mag melden in de kleedkamer. Hij heeft het verdiend en hij was er blij mee. Hij is een voorbeeld voor de jeugd op de manier hoe hij te werk gaat.”

Afwezigen
Naast dat de langdurig geblesseerde Ryan Thomas niet kan meespelen tegen FC Emmen, zijn ook Maxi Romero, Aziz Behich en Trent Sainsbury niet aanwezig bij de wedstrijd. De Australiërs strijden met hun land om de Azië Cup. Romero neemt met Argentinië O20 deel aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap. 

FC Emmen
Tegenstander FC Emmen debuteert dit seizoen in de Eredivisie. In de eerste confrontatie op het hoogste niveau won PSV met 6-0 in het eigen Philips Stadion. Mark van Bommel over de wedstrijd van zondag: “Het is niet makkelijk om te schakelen na de winterstop, maar het is zo. We moeten naar Emmen en we gaan er alles aan doen om te winnen”.