Uniek dankwoord seizoenkaarthouders PSV

Uniek dankwoord seizoenkaarthouders PSV
2 min

Seizoen Club Cardhouders van PSV ontvangen dezer dagen een unieke attentie van de club. Als dank voor hun steun in het afgelopen seizoen ontvangen zij een kaart met daarop instructies om een 3D augmented reality-projectie van Donyell Malen te bekijken.

PSV App
Nog nooit eerder heeft een voetbalclub op deze manier gebruik gemaakt van augmented reality. Om het dankwoord te kunnen zien, moeten fans de nieuwste versie van de officiƫle PSV App op hun smartphone downloaden en de kaart die op de mat gevallen is scannen en vervolgens de instructies volgen.

Augmented reality    
Augmented reality (vertaald: aangevulde realiteit) is een live, direct of indirect beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Het grote verschil met de breder bekende techniek van virtual reality is dat gebruikers niet volledig afgesloten zijn van de werkelijkheid en geen digitale werkelijkheid voorgeschoteld krijgt. Bij augmented reality is het juist de bedoeling dat je de echte wereld wel blijft zien, maar dat via technologie extra informatie wordt toegevoegd. De techniek die PSV gebruikt is ontwikkeld in samenwerking met Dutch Rose Media & TDE en opgenomen in Eindhoven. PSV onderzoekt de mogelijkheden om dit in de toekomst ook voor andere toepassingen in te zetten.