Uitgelicht | Borussia Dortmund ziet drie spelers terugkeren in aanloop naar return

Met twee overwinningen in de drie wedstrijden sinds het gelijkspel in Eindhoven, verkeert Borussia Dortmund momenteel in een prima vorm. De 41-jarige oefenmeester Edin Terzić ziet ondertussen drie spelers terugkeren uit de ziekenboeg. In dit artikel lees je alles over de stand van zaken bij de tegenstander van woensdagavond.

Sinds het duel in Eindhoven kwam Borussia Dortmund drie competitewedstrijden in actie. De formatie van Edin Terzić ging in het weekend na de wedstrijd in Eindhoven met 2-3 onderuit voor eigen publiek. TSG Hoffenheim repareerde in de tweede helft een 2-1 achterstand. Daarna speelden 'Die Borussen' twee duels op vreemde bodem. Union Berlin werd met 2-0 verslagen door treffers Karim Adeyemi en Chelsea FC-huurling Ian Maatsen.

Klik hier voor meer informatie over de selectie van Borussia Dortumd.

Dit weekend opende Donyell Malen tegen SV Werder Bremen de score met iets wat tussen een omhaal en een volley inzit. Doordat zijn prachttreffer in de 38' minuut werd opgevolgd door een doelpunt van Jadon Sancho, leek Borussia Dortmund een makkelijke zege tegemoet te gaan. Een illusie die werd doorbrokken doordat Marcel Sabitzer eind eerste helft een rode kaart pakte. Met een man minder werd er in de 70e minuut een tegendoelpunt geïncasseerd, maar daar bleef het bij.

Ziekenboeg
Trainer Edin Terzić ziet voor het treffen met PSV zijn ziekenboeg enigzins leegstromen. Vlak voor het vertrek richting Eindhoven zag Borussia Dortmund de 22-jarige Karim Adeyemi afhaken en tijdens de warming-up viel doelman Gregor Kobel uit. Daarnaast was Felix Nmecha al langere tijd uit de roulatie. Inmiddels hebben zij alle drie weer speelminuten gemaakt. Sébastien Halleren en Ole Pohlmann lijken daarentegen niet op tijd fit voor de return.