Uitgelicht | Borussia Dortmund bundelt ervaring met jeugdig talent

Uitgelicht | Borussia Dortmund bundelt ervaring met jeugdig talent
3 min
PSV1

Voor de meeste voetbalfans zullen Marco Reus, Mats Hummels en Donyell Malen zeer bekend in de oren klinken. Trainer Edin Terzić beschikt dan ook over een doorgewinterd elftal, dat is aangevuld met bijzonder veel jong talent. Lees hier alles over de selectie van Borussia Dortmund.

Sluitposten 
De selectie van de PSV-opponent beschikt over drie keepers: Alexander Meyer, Marcel Lotka en Gregor Kobel. Laatstgenoemde is de eerste keus onder de lat van Borussia Dortmund en de 26-jarige Zwitser hield dit seizoen zes keer zijn doel schoon in negentien optredens in de Bundesliga. In de UEFA Champions League noteerde hij drie clean sheets. 

Achterhoede 
In de afgelopen wedstrijden gaf de Duitste oefenmeester, afhankelijk van de tegenstander, de voorkeur aan twee soorten formaties: 4-2-2-2 en 4-2-3-1. In beiden gevallen bestaat de defensie uit dezelfde vier namen: Nico Schlotterbeck (24) en Niklas Süle (28) vormen de as van de achterhoede. En de zijkanten worden bezet door rechtsback Julian Ryerson (26) en Nederlandse huurling Ian Maatsen (21). Hij verruilde Chelsea FC deze winter voor een avontuur in Duitsland, waar hij tot op heden slechts twee minuten miste.

Middenveld
Vooral het middenveld is qua bezetting onderhevig aan de veranderlijke opstelling. Toch lijken Marcel Sabitzer (29) en Emre Can (30) de eerste keus op de zes- en achtpositie. Marco Reus (34), die inmiddels al in zijn elfde contractjaar zit, krijgt doorgaans een aanvallende rol op het middenveld.

Voorhoede 
Ongeacht de opstelling doet Terziç steevast beroep op Niclas Füllkrug (31), clubtopscorer in de Duitse competitie dit seizoen, en Donyell Malen (25). Zij waren samen in de laatste vijf competitiewedstrijden maar liefst negen keer trefzeker. Afhankelijk van de basisformatie speelt Julian Brandt (27) op het middenveld of in de aanval. Daarnaast beschikt de oefenmeester over Jadon Sancho (23), die deze winter terugkeerde van Manchester United.

Andere opties
Marius Wolf (28), Mateu Morey (23), Mats Hummels (35), Giovanni Reyna (21), Salih Özcan (26), Jamie Bynoe-Gittens (19), Youssoufa Moukoko (19), Hendry Blank (19) & Ole Pohlmann (22).

Laatste vijf wedstrijden 
FC Köln 4-0 overwinning | VfL Bochum 3-1 overwinning | FC Heidenheim 1846 0-0 gelijkspel | SC Freiburg 3-0 overwinning | VfL Wolfsburg 1-1 gelijkspel.

Volg het duel met Borussia Dortmund via de liveblog.