UEFA Youth League | PSV O19 doet goede zaken en wint van RC Lens

Jeugd

PSV O19 heeft de tweede thuiswedstrijd van het UEFA Youth League-toernooi gewonnen van RC Lens. Tegen de Franse leeftijdsgenoten was de ploeg van trainer Vincent Heilmann met 2-0 te sterk. Emir Bars en Jesper Uneken kroonden zich tot doelpuntenmakers.

Vroeg in de eerste helft kreeg PSV al enkele kansen om de score te openen en in minuut 15 was het Emir Bars die de ban brak. Na een snelle combinatie in het zestienmetergebied van de Noord-Franse tegenstander, vond de jonge buitenspeler van dichtbij het net.

PSV had na de openingstreffer de overhand. De formatie van trainer Vincent Heilmann creëerde veel kansen en verdubbelde de score: Jesper Uneken kopte eerst de bal op de paal uit een hoekschop, maar was minuten later wel trefzeker uit een voorzet van Julian Kwaaitaal. De spits gaf zijn debuut in het prestigieuze jeugdtoernooi daarbij extra kleur. Emir Bars en Renzo Tytens kregen nog kansen op de derde treffer voor het rustsignaal, maar zij slaagden er niet in om de RC Lens-doelman Amine Boukemouche te passeren.

Tweede helft
Na de pauze waren de kansen wederom voor PSV. Het zat het jeugdteam niet mee, zo trof Julian de lat en paal én werd er een treffer afgekeurd. Verder kwam PSV O19 nauwelijks in gevaar. Het bepaalde de eindstand op 2-0. Door de overwinning staat PSV op de tweede plek in poule B met zeven punten. RC Lens bekleed ondanks de nederlaag de eerste plek.