Thomas na rentree: 'kansen creëren is mooi, maar je wil ze ook afmaken'

Thomas na rentree: 'kansen creëren is mooi, maar je wil ze ook afmaken'
2 min
Jong

Nigel Thomas maakte afgelopen maandag zijn rentree bij Jong PSV. De aanvaller was sinds 20 september uit de roulatie vanwege blessureleed. Na een lange revalidatie kon hij eindelijk zijn team versterken tegen De Graafschap. Helaas voor hen verloor de ploeg met 2-3. 'Het is een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik terug ben, maar ik baal dat we hebben verloren.'

Revalidatie
“Ik had niet verwacht dat ik voor de winterstop weer kon spelen. Het is fijn dat mijn revalidatie zo snel ging en dat ik deze wedstrijd kon meepakken”, aldus Thomas. De twintigjarige aanvaller heeft ruim twee maanden aan de kant gezeten. “Je beseft pas hoe lang de revalidatie duurt wanneer je er midden inzit. Het enige wat ik kon doen was vasthouden aan het idee dat ik binnenkort weer kon spelen.”

'Kansen creëren is waarvoor je als aanvaller op het veld staat'
Maandag werd de aanvaller in de 72e minuut ingebracht. Met zijn inzet creëerde hij nog vlak voor het einde een grote kans, maar de bal vloog rakelings naast het doel. Er volgden er meer, maar ook die gingen er niet in. “Natuurlijk is het fijn dat ik een aantal kansen kon creëren. Dat is waarvoor je als aanvaller op het veld staat, maar je wil die momenten dan ook afmaken.” Hij vertelt dat wanneer dat niet lukt, dat ook in zijn hoofd gaat spelen. “Je voelt de momenten aankomen. Je weet dat je iemand bent die het beslissende doelpunt kan maken. Het is dan pijnlijk dat dat niet gebeurt.” Hij vertelt dat hij met een dubbel gevoel de kleedkamer inging. “Als het aan mij lag, moesten we deze wedstrijd gewoon winnen. We waren de dominante ploeg en het is jammer dat we zo weggaven.”