Stages Van Nistelrooy, Ooijer, Kolkka en Zenden

Stages Van Nistelrooy, Ooijer, Kolkka en Zenden
2 min
Jeugd

Ruud van Nistelrooy, Joonas Kolkka, André Ooijer en Boudewijn Zenden gaan komend seizoen stage lopen in de jeugdopleiding van PSV. Dat maakte technisch manager Marcel Brands vrijdag bekend. De voormalig spelers nemen deel aan de cursus TC I/UEFA A en komen in het kader van hun opleiding naar De Herdgang.

Van Nistelrooy B1
Ruud van Nistelrooy (bijna 37) besloot zijn glansrijke carrière in 2012 bij Málaga, nadat hij via FC Den Bosch, Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV en Oranje vele prachtige en succesvolle jaren had. Van Nistelrooy gaat aan de slag met de B1, die onder leiding staat van oud-PSV’er Jürgen Dirkx en zijn assistent Kristof Aelbrecht.

Zenden Jong PSV
Boudewijn Zenden (36) gaat de cursus Coach Betaald Voetbal ook volgen. Hij won afgelopen voorjaar nog de UEFA Europa League als assistent-trainer van Chelsea. Als speler kwam hij voort uit de jeugdopleiding van PSV. De geboren Maastrichtenaar speelde daarna voor FC Barcelona, Chelsea, Middlesbrough, Liverpool, Olympique Marseille, Sunderland en het Nederlands elftal. Zenden loopt zijn stage bij Jong PSV.

André Ooijer wordt betrokken bij de A1 van coach Pascal Jansen. André Ooijer wordt betrokken bij de A1 van coach Pascal Jansen.

André Ooijer A1
Oud-PSV’er André Ooijer (38), van 1998 tot 2006 en van 2009-2010 onder contract in Eindhoven, won vijf keer het kampioenschap met PSV en was onder meer onderdeel van het team dat in 2005 tot de halve finale Champions League reikte. Ook kwam hij uit voor Roda JC, Premier League-club Blackburn Rovers en Ajax. Ooijer wordt betrokken bij de A1 van coach Pascal Jansen, die overkomt van Sparta.

Joonas Kolkka gaat stagelopen bij de C1 van PSV. Joonas Kolkka gaat stagelopen bij de C1 van PSV.

Joonas Kolkka C1
Tenslotte komt ook oud-PSV’er Joonas Kolkka (38) terug bij PSV. De Fin, wiens lange carrière liep van 1991 tot 2012, gaat stage lopen bij PSV C1. Bij PSV speelde hij van 1998-2001. Voor Kolkka en alle anderen geldt dat zij één tot twee dagen in de week zullen meelopen met de aangewezen elftallen uit de PSV Jeugdopleiding.