Sponsornieuws | PSV sluit partnership met Sorare

Sponsornieuws | PSV sluit partnership met Sorare
3 min

Sorare sluit per direct aan in de top van de Sponsor- en Partnerpiramide van PSV. Het Franse bedrijf dat onder meer digitale spelerskaarten aanbiedt, treedt toe als Official Partner. PSV en Sorare tekenen een contract tot medio 2025.

Verzamelen, verhandelen en gamen  
Sorare is een platform dat draait op blockchaintechnologie en waar liefhebbers digitale kaarten van voetballers verzamelen, verhandelen of er een fantasy voetbalgame mee spelen. De waarde of kwaliteit van spelerskaarten is gebaseerd op prestaties in de echte voetbalwereld. Sorare biedt de kaarten aan in de vorm van non fungible tokens (NFT’s) en werkt wereldwijd samen met meer dan 270 clubs. Het spel dat sinds 2018 bestaat biedt sinds 2021 ook alle Eredivisie-spelers aan als NFT in het spel.

Ontwikkeling die PSV past   
Commercieel directeur Frans Janssen ziet kansen in de wereld waarin Sorare opereert. "We volgen een trend waarvan we denken dat die bij ons past", zegt hij. “Digitale verzamelobjecten zijn veelbelovend. In dit nog prille stadium willen we activiteiten op dit gebied ontplooien. Sorare heeft zich de afgelopen jaren bewezen als betrouwbare aanbieder. Ik vind het geweldig dat ze in PSV de partner zien die hen in Nederland en daarbuiten op de kaart zet."

Wat is blockchain en non fungible tokens? 
Blockchain wordt ook wel de grootste uitvinding sinds het internet genoemd. Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van deze technologie waarmee je data en transacties veilig en efficiënt kunt opslaan. Dat kunnen allerlei soorten transacties zijn. In het ene geval gaat het om betalingen met een digitale munt, in het andere om belangrijke gegevens die twee partijen uitwisselen, zoals contracten, diploma's of eigendomsbewijzen. Een non fungible token of NFT is zo’n eigendomsbewijs. Met NFT koppel je eigenaarschap aan een digitaal object, zoals een spelerskaart van Sorare.

Groeipartner  
Hoofd Business Development Michael Meltzer van Sorare ziet in PSV een belangrijke groeipartner: “PSV is een topclub in Nederland, heeft een gigantisch netwerk en opereert in één van de meest vooruitstrevende regio’s ter wereld. Die combinatie en dit partnership gaat ons helpen om ons platform te vergroten. Nederland is één van de snelst groeiende markten van Sorare en we voorzien een grote vraag naar digitale spelerskaarten en ons bijbehorende voetbalspel. Met PSV brengen we fans over de hele wereld dichter bij hun club en favoriete spelers.”

Hoe werkt Sorare?
Je kunt Sorare zien als een digitaal platform dat het alom bekende stickerverzamelboek en een fantasy voetbalgame combineert. De kaarten van voetballers kunnen dankzij hun prestaties op het veld of omdat ze uniek zijn in waarde stijgen. Je kunt ze bewaren en op een later moment verhandelen, maar er ook een spel mee spelen. Het spelverloop van Sorare draait om het zo sterk mogelijk maken van je eigen team door kaarten te combineren. Gebruikers die goed presteren, stromen door naar (week)finales. En daar liggen serieuze prijzen te wachten. Spelers kopen of verdienen kaarten en zijn er direct eigenaar van. Omdat elke kaart een NFT is, is het een exclusief bezit. Het smart contract wordt vastgelegd op de Ethereum blockchain.