Spierzieke Bram geeft Zoet kracht

Spierzieke Bram geeft Zoet kracht
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Zoet weer ‘in training’ voor Spierathlon
Jeroen Zoet doet ook dit jaar weer samen met Bram de Caluwé mee aan de Spierathlon, vertelt hij tegenover De Telegraaf. Bram is een achtjarige jongen die vanwege een spierziekte in een rolstoel zit, Zoet leerde hem begin 2015 kennen en inmiddels zijn het echte vrienden: “De band met hem en zijn ouders is inmiddels zo dat zij mij niet meer zien als de keeper van PSV, maar als huisvriend. Toen ik laatst voor het Nederlands elftal was geselecteerd, stuurde Bram mij een filmpje met een oranje hoed op. Normaal geef ik hem af en toe kracht, laat hem lachen of neem zijn zorgen weg, maar dit keer zorgde Bram dat ik flink wat power van hem kreeg.”   

Succes in jeugdopleiding
PSV legde woensdag de Belg Maxime Delanghe vast. De vijftienjarige doelman komt over van Anderlecht en gaat komend seizoen in de O19 van PSV keepen. Daarnaast meldt het Eindhovens Dagblad dat PSV op de hoofdlijnen akkoord is met een andere Belg: Sekou Sidibe. Sidibe wordt morgen zestien en speelt op dit moment in PSV O17. De succesvolle week voor de jeugdopleiding van PSV kan volgens het ED ook nog een mooi slot krijgen. Eind deze week heeft Marcel Brands nog een gesprek met Dennis Haar, assistent bij AZ. Hij is in de race om coach van Jong PSV te worden.

PSV hoopt de talentvolle Belg Sekou Sidibe vast te leggen PSV hoopt de talentvolle Belg Sekou Sidibe vast te leggen

Nieuwe impuls door Van Nistelrooy en Zenden
Ruud van Nistelrooy en Boudewijn Zenden gaan volgend seizoen voor de nieuwe impulsen in de technische staf van PSV zorgen, dat schrijft het Eindhovens Dagblad. “Vooral van de inbreng op het trainingsveld van oud-internationals en beginnende veertigers Ruud van Nistelrooy en Boudewijn Zenden bij het eerste elftal wordt en mag iets worden verwacht”, aldus de krant. “Zij zullen in hun rol tijdens het volgende voetbaljaar de PSV-staf na een seizoen zonder prijzen moeten opfrissen.” In de technische staf verandert verder weinig, terwijl het ED op spelersgebied een flinke renovatie verwacht. Lees het hele artikel hier op de website van het ED.

ED: ‘Voorlopig geen contractverlenging Guardado’
Eén van die spelers die volgens het ED zou kunnen vertrekken, is Andrés Guardado. “Het contract van Guardado wordt voorlopig niet verlengd en daarmee lijkt de weg komende zomer vrij voor een transfer”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink. “De bijna 31-jarige Guardado hoeft geen hoofdprijs meer op te brengen en kan zich vooralsnog rustig oriënteren op de herfst van zijn loopbaan.” Lees het hele artikel hier.

Is Andrés Guardado aan zijn laatste wedstrijden voor PSV bezig? Is Andrés Guardado aan zijn laatste wedstrijden voor PSV bezig?