Selectie | Jong PSV met nieuwe lichting aan het seizoen begonnen

Selectie | Jong PSV met nieuwe lichting aan het seizoen begonnen
3 min
Jong

De afgelopen transferperiode was het beloftenelftal van PSV sterk aan verandering onderhevig. Veel vaste krachten maakten de overstap naar een andere club of stroomden door naar de hoofdmacht. Het betekent tegelijkertijd dat de volgende lichting zijn intrede doet in het profvoetbal.

Keepers 
Met Niek Schiks (19) is een van de vaste keepers van vorig seizoen aangebleven. Kjell Peersman (19), die vorig seizoen achttien wedstrijden onder de lat stond, is doorgeschoven naar de A-selectie. Desondanks zal hij ook dit seizoen een deel van de wedstrijden voor zijn rekening nemen. Ondertussen heeft Tijn Smolenaars (18) de overstap gemaakt van O18 en kwam Roy Steur over van Bayer Leverkusen (18).

Verdediging 
Met het vertrek van Fedde Leysen, Dennis Vos, Jenson Seelt, Livano Comenencia en eerder al Mees Kreekels, stroomde er deze zomer een nieuwe groep verdedigers door naar de beloften. Yaël Gil y Muiños (19), Renzo Tytens (18), Bram Rovers (18), Reda El Meliani (18) en Muhlis Dagasan (19) hebben gezamenlijk pas negentien wedstrijden voor Jong PSV gespeeld. Zij komen allemaal van O18, waar ze vorig jaar landskampioen werden. Ondertussen kunnen zij bouwen op de ervaring van Emmanuel van de Blaak (18), die aan zijn derde seizoen bij Jong PSV begint. En ook Koen Jansen (19) en Matteo Dams (19) draaien al even mee. 

Middenveld 
Met 73 wedstrijden geldt Mohamed Nassoh (20) als een van de leiders van dit elftal. De aanvallende middenvelder sloot in de voorbereiding al aan bij de A-selectie. Niet gek gezien het feit dat hij in 2022-2023 35 wedstrijden in actie kwam voor Jong PSV. Daarin was hij direct betrokken bij veertien doelpunten. Samen met Mylian Jiménez (20), die bijna dertig wedstrijden in actie kwam, gaat hij de nieuwe lichting begeleiden. 

En een nieuwe lichting die is er; Tay Abed (19), Konstantinos Evripidou (18), Enzo Geerts (18), Emir Bars (18), Tim van den Heuvel (18) en Tygo Land (17) zijn allemaal voor het eerst een vast onderdeel van Jong PSV. Een aantal van hen trainde ook al mee met de hoofdmacht en Tygo maakte zelfs al zijn Eredivisiedebuut.

Aanval 
Zowel Jason van Duiven als Isaac Babadi maken sinds dit seizoen vast onderdeel uit van PSV 1. Een mooie stap, maar het betekent voor Jong PSV wel dat het twee vaste krachten verliest. Daarom doen ook voorin nieuwe spelers hun intrede. Julian Kwaaitaal (18) speelde in de voorbereiding mee met PSV 1, waar hij als rechtsback opviel. Ook Iggy Houben (18), Jamal Gonzaga (18) en Jesper Uneken (19) zijn voor het eerst vast onderdeel van de selectie. Jesper treedt daarmee enigszins in de voetsporen van zijn vader, die van 2019 tot 2021 de trainer was van het elftal.

Staf
Met het vertrek van Adil Ramzi staat er dit seizoen ook een nieuw gezicht voor de groep. De ervaren Wil Boessen heeft, samen met assistenten Theo Lucius en Wilfred Bouma, de leiding over Jong PSV.