Schmidt verwacht fysieke strijd met Fortuna Sittard

Schmidt verwacht fysieke strijd met Fortuna Sittard
2 min
PSV1

Met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard komt er voor PSV een einde aan een bewogen eerste blok vol transfers, Europese wedstrijden en redelijk succesvolle start van de Eredivisie. Om dat laatste écht zo te laten zijn moet er echter gewonnen worden van Fortuna Sittard.

Vechtvoetbal
Hoofdcoach Roger Schmidt sprak in zijn vooruitblik op de wedstrijd een soortgelijk duel als donderdag tegen Rosenborg BK te verwachten. “Fortuna speelt fysiek voetbal met veel lange ballen op een targetman. Dat verwacht ik zondag opnieuw. Zij zullen strijden om de tweede bal, net als Rosenborg dat donderdag deed. Toen hebben we ons van onze beste kant laten zien, zondag moet dat opnieuw.”

Selectie  
Het is nog niet duidelijk of Ryan Thomas en Philipp Max fit zijn om zondag in actie te komen tegen Fortuna Sittard, volgens Schmidt. Het tweetal viel donderdagavond uit tegen Rosenborg BK. Ibrahim Sangeré is nog niet speelgerechtigd. Of Armindo Bruma erbij is, is onzeker. De Portugees wordt volgens verschillende media begeerd door Olympiakos. Schmidt: “Ik vind Bruma een goede speler. We weten dat er interesse in hem is, maar daarover kan ik weinig zeggen. Als hij vertrekt vind ik dat we ons moeten versterken. De selectie is niet heel breed en we hebben een aantal langdurige blessures. Met het internationale programma dat we gaan spelen, heb je een grote selectie nodig.”

wedstrijden
PSV1
tijdlijn