Schmidt in ongewisse over selectie voor duel met ‘sterk Vitesse’

Schmidt in ongewisse over selectie voor duel met ‘sterk Vitesse’
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt weet nog niet of hij zondag kan beschikken over de spelers die donderdag afwezig waren tegen Granada. ‘We testen iedereen en krijgen zaterdag nog een update. Dan blijkt wie er inzetbaar zijn en wie niet.’

Corona  
Schmidt doelde daarbij nadrukkelijk op Cody Gakpo, Pablo Rosario, Jordan Teze en Eran Zahavi die vanwege een positieve coronatest of de naweeën daarvan ontbraken tegen de Spaanse subtopper. “Als we goedkeuring krijgen, zullen ze terugkeren in de wedstrijdselectie”, vervolgde Schmidt. “Ze zijn in goede conditie, hebben geen symptomen en zijn klaar om te spelen.”

De positieve testen van de afgelopen periode geven de Duitser minder opties. “Dat is lastig”, erkent Schmidt. “Het vermindert de kans op winst. We hebben een goede selectie, maar ieder team dat vijf basisspelers mist zal dat voelen. Neem bijvoorbeeld het samenspel. Een team dat ingespeeld is, voetbalt beter.”

Situatie Thomas en Van Ginkel
Schmidt verwelkomde op de training Ryan Thomas en Marco van Ginkel. “Voor Ryan ziet het er goed uit”, zei de trainer. “Ik verwacht eigenlijk wel dat hij kan aanhaken. De situatie van Marco is daarmee niet te vergelijken. Hij heeft voor het eerst meegedaan met wat pass- en trapoefeningen. Hij is op de goede weg en hopen dat hij binnenkort écht kan aansluiten bij de groepstraining. Tegelijkertijd willen we hem niet onder druk zetten.

Vitesse
Vitesse verrast dit seizoen vooralsnog met sterk spel. Eerder al maakten de Arnhemmers het Ajax ontzettend lastig in Amsterdam. “We zullen heel goed voorbereid moeten zijn”, vindt Schmidt. “In de voorbereiding zagen we al dat het een goed team is. Vitesse speelt met een duidelijke gedachte. Compact, sterk in de omschakeling en met een hoge intensiteit. Het zal zwaar worden.”