Schmidt: ‘Analyseren en klaar zijn voor sterk Vitesse’

Schmidt: ‘Analyseren en klaar zijn voor sterk Vitesse’
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt stond vrijdagochtend al vroeg voor de camera van PSV TV om vooruit te kijken naar de wedstrijd van zondag. Tegen een wisselvallig Vitesse verwacht hij dat zijn team de drie punten in het Philips Stadion houdt: ‘We moeten klaar zijn voor hun reactie’.

Teleurstelling
Op het vliegveld in Griekenland werd Schmidt kort voor vertrek gevraagd naar zijn gevoel over de wedstrijd van aanstaande zondag. “Op dit moment is de teleurstelling natuurlijk nog aanwezig”, verwees Schmidt naar de 4-2 nederlaag in Piraeus tegen Olympiacos FC. “Ik vind dat er voor ons meer in zat. Het schema vertelt ons dat we onze focus snel weer moeten verleggen (naar de wedstrijd van Vitesse, red.). Het belangrijkste is dat de spelers vandaag herstellen van de inspanningen die ze donderdagavond hebben geleverd. De reserves zullen deze middag een training in Eindhoven afwerken. Wij gaan analyseren wat we zondag moeten brengen in de wedstrijd tegen Vitesse.”

Nederlaag
Eerder dit seizoen verloor PSV van de Arnhemmers, die een ontzettend sterke eerste seizoenshelft draaiden. De laatste weken is de ploeg wisselvalliger. “Het wordt desondanks een moeilijke wedstrijd. Vitesse is een sterk team, dat op dit moment misschien niet in beste doen is. We moeten klaar zijn voor hun reactie daarop en de drie punten in eigen huis houden”, zei de Hoofdcoach.

Boscagli
Of Olivier Boscagli er tegen Vitesse bij is, is nog onzeker. De Franse centrale verdediger viel donderdag uit met een hoofdwond. “Het is lastig aan te geven of hij fit is”, aldus Schmidt. “Op dit moment denk ik dat hij het niet redt, maar natuurlijk gaan we er alles aan doen om hem wel speelklaar te krijgen. Het hangt ook van Olivier zelf af. Hij moet zich comfortabel genoeg voelen om te spelen.”