Sarasola stopt, vijftal contracten worden niet verlengd

Sarasola stopt, vijftal contracten worden niet verlengd
2 min

PSV Vrouwen neemt na dit vroegtijdig beëindigde seizoen afscheid van een aantal speelsters. Keepster Sarasola zet punt achter haar topsportcarrière. De aflopende contracten van Bond Flasza, Burns, Cuschieri, Tillman en Van Schijndel worden niet verlengd.

Sarasola beëindigt loopbaan
De Spaanse keepster Eli Sarasola zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar voetbalcarrière. Na een succesvolle loopbaan bij Real Sociedad, FC Barcelona, Charleston Cougars, Ajax en PSV neemt de ervaren doelvrouw afscheid van het profvoetbal. Sarasola stond in Eindhoven twee seizoenen en 29 duels onder de lat. Ze sloot dit seizoen en daarmee haar carrière af met de eerste plaats in de Eredivisie Vrouwen en kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League. 

Aflopende contracten
PSV Vrouwen neemt tevens afscheid van Yvonne van Schijndel, Dominique Bond Flasza, Rachel Cuschieri, Chelsea Burns en Kaycie Tillman wiens aflopende contracten niet worden verlengd. Van het vijftal speelde Van Schijndel het langst voor de club, met vier seizoenen achter haar naam. De rappe verdediger uit Brabant kwam sinds 2016 tot 53 wedstrijden in het PSV-shirt waarin ze één keer scoorde. Cuschieri miste door blessureleed bijna het volledige eerste seizoen en speelde 18 wedstrijden waarin ze drie keer scoorde. Jamaicaans international Dominique Bond Flasza kwam in twee seizoenen tot 31 optredens op de backpositie. Voor het Amerikaanse duo Burns en Tillman eindigt het PSV-avontuur na een seizoen met respectievelijk tien en dertien duels. Eerder kondigde Sara Yüceil haar overstap naar OH Leuven al aan, waarmee het aantal mutaties bij PSV Vrouwen op minimaal zeven speelsters komt.

PSV Vrouwen bedankt Eli, Yvonne, Dominique, Rachel, Chelsea en Kaycie voor hun inzet van de afgelopen seizoenen en wenst ze veel succes en geluk voor de toekomst.