Robot geeft ernstig zieke PSV-supporter FAN of the Match-beleving

Robot geeft ernstig zieke PSV-supporter FAN of the Match-beleving
4 min

Vanaf PSV - PEC Zwolle heeft PSV ook een FAN of the Match op afstand. Rond elke thuiswedstrijd neemt een speler van PSV een robot mee het veld op die het mogelijk maakt om mee te lopen in de line-up, de wedstrijd vanaf de zijlijn te bekijken en na afloop van het duel mee op te trekken met de spelers. De primeur is voor de 14-jarige Natan.

Thuis   
Natan lijdt aan een ernstige vorm van kanker. Vanwege zijn behandeltraject is het voor de jonge seizoenkaarthouder niet mogelijk om zijn huis te verlaten. De PSV Foundation, die het FAN of the Match-programma mogelijk maakt, is daarom op zoek gegaan naar een mogelijkheid om Natan toch te kunnen betrekken bij het FAN of the Match-programma. Daarvoor bleek een AV1-robot van techbedrijf No Isolation de perfecte oplossing.

Echte interactie  
Door de robot is het mogelijk om vanuit het ziekbed aanwezig te zijn in het Philips Stadion. Het robotje is uitgerust met software waardoor er echte interactie aan kan worden gegaan. De robot vormt de mond, ogen en oren van de persoon op afstand. Dankzij een app kan Natan straks communiceren met de PSV’ers. Zo wordt Natan door aanvoerder Luuk de Jong voorafgaand aan de wedstrijd het veld mee opgenomen, betrokken bij de ronde na het duel en gaat de robot mee het spelerstunnel in. Naast de FAN of the Match op afstand is er tijdens iedere wedstrijd ook een reguliere FAN of the Match. Dat is donderdag de 8-jarige Marchiano.

Tekst gaat verder onder de foto

PSV - PEC in teken van de PSV Foundation
Ieder seizoen staat er één thuiswedstrijd van PSV in het teken van de PSV Foundation. Dit jaar is dat het duel van komende donderdag tegen PEC Zwolle. Rond de wedstrijd staan, naast de speciale FAN of the Match, talloze initiatieven in het teken van de PSV Foundation. Zo dragen spelers tijdens de warming-up speciale shirts om aandacht te vragen voor de stichting, dragen de line-upkids tenues en zijn de prijzen van de PSV Challenge tijdens de rust gelieerd aan de PSV Foundation.

PSV Foundation
PSV draagt al meer dan honderd jaar op een positieve manier bij aan de hedendaagse maatschappij. De maatschappelijke sportvereniging voor Philips-medewerkers is uitgegroeid tot een internationale voetbalclub waar betrokken ondernemen hoog in het vaandel staat. Sinds januari 2017 zijn deze maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren. Het doel van de stichting is het aanmoedigen en ondersteunen van iedereen die deelgenoot is van een programma van de maatschappelijke stichting.

FAN of the Match
Sinds 1998 bestaat bij PSV het FAN of the Match-programma. Iedere thuiswedstrijd zorgen FC Robinstijn en de PSV Foundation dat er een speciale PSV-supporter in het zonnetje wordt gezet. Dit zijn vaak fans die om uiteenlopende redenen verdienen om een keer in de watten gelegd te worden. Inmiddels heeft PSV zo’n 400 fans mogen verwelkomen met dit programma. Benieuwd naar meer informatie over FAN of the Match? Klik dan hier. Wil je meer weten over de wensverzoeken, dan kun je naar deze pagina gaan.

PSV-fan Natan PSV-fan Natan