FAN of the match

FAN of the Match is een ritueel dat PSV al sinds 1998 bij iedere thuiswedstrijd in stand houdt. Iedere thuiswedstrijd zorgen FC Robinstijn en PSV Foundation dat er een speciale PSV-supporter in het zonnetje wordt gezet. Dit zijn vaak fans die om uiteenlopende redenen verdienen om een keer in de watten gelegd te worden. Inmiddels heeft PSV ruim 400 fans mogen verwelkomen.

Programma
De FAN of the Match krijgt een rondleiding door het stadion, bekijkt de wedstrijd samen met zijn/haar begeleider vanaf de tribune en mag tijdens de rust het heilige gras betreden voor een foto met mascotte Phoxy. Na afloop is er in de spelershome genoeg tijd voor handtekeningen en foto’s met de spelers van het eerste elftal.

FAN of the Match op afstand
Sommige supporters zijn echter niet in staat om fysiek naar het stadion te komen in verband met ziekte. PSV Foundation is daarom op zoek gegaan naar een mogelijkheid om deze speciale supporters toch te kunnen betrekken bij het FAN of the Match-programma. Daarvoor bleek een AV1-robot van techbedrijf No Isolation de perfecte oplossing.

De robot vormt de mond, ogen en oren van de persoon op afstand. Via een app kan de supporter communiceren met de PSV’ers. Zo kan de FAN of the Match op afstand meelopen in de line-up in de handen van een speler, de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken en na afloop van het duel meelopen in de ereronde.

FAN of the Match in cijfers
17 deelnemende FAN of the Matches per seizoen
17 deelnemende FAN of the Matches op afstand per seizoen
FAN of the match