PSV/FCE in slotfase naar gelijkspel tegen Ajax

Vrouwen

Daniëlle van de Donk heeft PSV/Eindhoven vrijdagavond in de topper tegen Ajax een punt bezorgd. De clubtopscoorster maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker (1-1). Carmen Manduapessy had Ajax na tien minuten op voorsprong gezet. Het is het vierde achtereenvolgende gelijkspel voor het team van Nebojsa Vuckovic.

Goed gevuld Jan Louwers Stadion
De ruim 2200 toeschouwers in het Jan Louwers Stadion zagen Ajax vroeg in de wedstrijd de leiding nemen. Carmen Manduapessy rondde een aanval over links succesvol af. PSV/Eindhoven met de van een blessure teruggekeerden Nadia Coolen en Angela Christ in de basis, kon in de eerste helft maar moeilijk een vuist maken tegenover de bezoekers. Ajax kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Christ, terwijl PSV/FC Eindhoven daar voor rust enkel een poging van Coolen tegenover zette.

Daniëlle van de Donk zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Daniëlle van de Donk zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Van de Donk bezorgt PSV/FCE een punt
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De vrouwen van coach Nebojsa Vuckovic drongen Ajax terug op de eigen helft. Een kopbal van Daniëlle van de Donk werd gekeerd door Ajax-doelman Laura du Ry, net als een schot van Mauri van de Wetering. De Amsterdamse keepster lag opnieuw in de weg bij een vrije trap van Manon van den Boogaard, Du Ry kon de bal slechts ternauwernood tot corner verwerken. PSV/FC Eindhoven gaf op zoek naar de 1-1 wel ruimte weg achterin. Anouk Hoogendijk raakte onder meer de lat van het Eindhovense doel. De verdiende gelijkmaker kwam er dankzij Van de Donk alsnog. Linksbuiten Nadia Coolen zette voor vanaf links en de PSV/Eindhoven topscoorster kopte de bal achter Du Ry. PSV/FC Eindhoven blijft dankzij de puntendeling ongeslagen tegen Ajax. Het team van Vuckovic staat nu zesde in de BeNe League A.