PSV'ers Sadilek en Mvogo maken zich op voor kwartfinale

PSV'ers Sadilek en Mvogo maken zich op voor kwartfinale
2 min
PSV1

Met Michál Sadilek en Yvon Mvogo zijn er nog twee PSV’ers in de race om EK-winst. Dit weekend staan de kwartfinales op het programma. Een kleine vooruitblik.

Stunt Zwitserland nogmaals?
Volgens de bookmakers was Frankrijk dé kanshebber op de eindzege, maar het Zwitserland van Mvogo stak daar een stokje voor. Na de goal van Paul Pogba in de 75e minuut zal de keeper van PSV wellicht alweer met zijn hoofd bij de Eredivisie hebben gezeten, in het laatste kwartier sloeg het echter helemaal om. Met drie goals voor en tegen moesten er uiteindelijk strafschoppen aan te pas komen. Daarin was collega-keeper Yann Sommer de held door de vijfde Franse inzet te keren.

Om naar de halve finale door te stoten zal er opnieuw een stunt aan te pas moeten komen. Vrijdag wacht namelijk Spanje in Sint Petersburg. De laatste ontmoeting op een eindtoernooi was op het WK van 2010. Toen was Zwitserland het enige land dat van de uiteindelijke wereldkampioenen wist te winnen.

Sadilek debuteert op EK en maakt zich op voor Denen
Uitgerekend tegen Oranje maakte Sadilek zijn debuut op het EK. Zodoende zag hij van dichtbij hoe drie van zijn PSV-collega’s naar huis werden gestuurd. 3 juli staat in het Olympische Stadion in Baku de volgende horde op het programma. Dan nemen Sadilek en consorten het op tegen Denemarken dat, met een 4-0 overwinning op Wales, overtuigend doorstroomt naar de kwartfinale.

Als de resultaten van het verleden iets zeggen over de ontmoeting in het heden, kan Tsjechië met een goed gevoel afreizen naar Azerbeidzjan. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen op een eindtoernooi uitgerekend tevens in een kwartfinale. Op die bewuste dag in 2004 won Tsjechië in Porto met 3-0. Mocht het lukken om dat kunstje te herhalen dan wacht in de halve finale Engeland of Oekraïne.