PSV Vrouwen start met overtuigende zege

Het vrouwenteam van PSV is het avontuur in de Eredivisie Vrouwen voortvarend gestart. Het uitduel tegen PEC Zwolle werd met 1-4 gewonnen dankzij doelpunten van Michelle Hendriks, Myrthe Moorrees, Nadia Coolen en Vanity Lewerissa.

PSV Vrouwen schiet uit de startblokken
Coach Nebojsa Vuckovic voorspelde vooraf dat zijn ploeg het lastig zou krijgen tegen het verdedigende blok van PEC Zwolle. Ondanks die verdedigende intenties van de thuisploeg kwam PSV, met vier debutanten in de basis, echter vliegend uit de startblokken wat resulteerde in kansen voor Lewerissa en Kuijpers. Uit kansrijke positie schoot Myrthe Moorrees vervolgens in de 13e minuut een vrije trap op de lat waarna Michelle Hendriks de score uit de rebound kon openen. Het was Moorrees zelf die in de 26e minuut vanaf de stip de score naar 0-2 tilde. Coolen. PEC Zwolle probeerde daarna onder de druk uit te voetballen maar kon nauwelijks gevaar stichten. Eenmaal moest doelvrouw Angela Christ zich attent tonen op een schot van afstand.

Eerste treffer Lewerissa
Kort na rust was het opnieuw raak. Met een prachtig afstandsschot schoot Nadia Coolen haar ploeg in de 48e minuut op een 0-3 voorsprong. Spits Vanity Lewerissa, met Coolen een constante plaag voor de verdediging van PEC Zwolle, scoorde niet heel lang daarna haar eerste treffer in het shirt van PSV. Ze ontfutselde de bal van keepster Olthuis en schoot strak binnen. In de slotfase wist PEC Zwolle via een vrije trap de eretreffer aan te tekenen,  waardoor de eindstand wordt genoteerd op 1-4. Een prachtig resultaat voor de vrouwen, zag ook Vuckovic. ‘’Het team straalt plezier uit en werkt hard voor en met elkaar. De eerste helft is er uitstekend vanuit de organisatie gespeeld. We verzuimen hier uit te lopen tot 6-0, 7-0 en zullen daar zeker scherper in moeten worden maar openen met een 1-4 zege is gewoon goed.’’