PSV Vrouwen slaagt voor grote test

PSV Vrouwen slaagt voor grote test
2 min

Het vrouwenteam van PSV speelde vanavond de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de tweede seizoenshelft. De ploeg van Sander Luiten kruiste de degens TSG Hoffenheim Frauen en deed dat met verve.

De nummer twee van de Duitse Bundesliga werd goed onder druk gezet en dat leverde het nodige gevaar op. Toch werden de Duitsers voor het eerst gevaarlijk, maar zij wisten niet het net te vinden. Nadat Katja Snoeijs voor het eerst het doel onder vuur nam van de tegenstander kreeg Joëlle Smits een cadeautje van de keeper van Hoffenheim. Zij speelde de bal recht in de voeten van de spits en die strafte dat meteen af, 1-0. PSV nam daarna het heft in handen en creëerde ook de meeste kansen. Het is Naomi Pattiwael die met een goede actie de vrijstaande Cuschieri ziet en de bal perfect op haar hoofd kreeg, 2-0.

Hattrick Cuschieri
Ook na de rust bleef PSV de betere en kon de score hoog oplopen. Het is dat het vizier van Smits en Snoeijs niet helemaal scherp stond. Dat van Rachel Cuschieri wel daarentegen. De Maltese zorgden met twee schitterende goals voor de eindstand van 4-0. De Duitsers kregen wel nog kansen, maar keeper Alkemade hield goed stand. Een mooie teamprestatie die door de trainer werd afgesloten met de woorden: ‘Ik denk dat we klaar zijn voor de tweede seizoenshelft’.

Opstelling
Alkemade; Coolen (Van Schijndel), Biesmans (Kristjánsdóttir), Nouwen, Levels; Cuschieri, Van Dooren (Verheijen); Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers (Kerkhof); Smits (Koeleman).