PSV Vrouwen door naar de halve finale

PSV Vrouwen heeft de halve finale van het KNVB Bekertoernooi bereikt. CTO Amsterdam werd in Eindhoven met 1-0 verslagen. Lewerissa zorgde voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

Licht veldoverwicht
In een tactisch steekspel kregen PSV en CTO Amsterdam in het begin nauwelijks kansen. In de 17e minuut was het Nati namens het dominerende PSV die met een afstandsschot aanlegt. Dit schot ging over. CTO Amsterdam kreeg de eerste grote kans. Uit een counter kwam Olislagers door aan de linkerkant, de strakke voorzet werd rakelings gemist door Tromp. In de 31e minuut leek PSV op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens hands. In de 40e minuut kreeg PSV de grootste kans van de wedstrijd: uit een corner van Nati kwam de bal via de kluts bij Akkerman, haar inzet werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust was er ogenschijnlijk een grote kans voor CTO Amsterdam. Van de Westeringh leek alleen door te kunnen op de keeper, maar werd op het laatste moment nog verdedigd door Akkerman.

Beloning via Lewerissa
In de tweede helft heerste hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. PSV had de bal en domineerde, CTO Amsterdam kwam er met counters gevaarlijk uit. Na enkele corners zonder gevaar kwam PSV via rechts met een goede aanval. Nadia Coolen gaf een goede voorzet die ternauwernood werd weggekopt voordat Nouwen kon binnenwerken. Diezelfde Nouwen kreeg een kwartier na rust een enorme kans via het hoofd, maar haar kopbal miste richting. In de 68e minuut volgde opwinding op De Herdgang, Lewerissa kwam 1 op 1, maar haar inzet werd gekeerd. In de rebound kreeg de ingevallen Koopmans haar voet niet goed achter de bal. Na enkele speldenprikjes aan beide kansen was het in de 78e minuut raak. Lewerissa promoveerde een voorzet van Koopmans met het hoofd tot doelpunt. In de laatste minuten was er een slotoffensief van CTO Amsterdam. Waterham pegelde in de 89e minuut een afgeslagen corner richting doel. Christ hield haar doel met een katachtige reflex schoon. PSV Vrouwen plaatst zich met een minimaal verschil (1-0) voor de halve finale van de KNVB Beker.

Opstelling: Christ, Erman (’46 Koopmans), Nouwen, Akkerman, Sanders, Kuijpers, Yuceil, Witteman, Nati (’71 van Schijndel), Coolen, Lewerissa (’90 Rácz).