PSV verliest vriendschappelijk van Club Brugge

PSV verliest vriendschappelijk van Club Brugge
2 min

PSV heeft de eerste wedstrijd van 2020 verloren. Een oefenwedstrijd tegen Club Brugge eindigde in 1-2.

Bovenliggend
Tijdens de eerste wedstrijd van 2020 acteerde PSV in een 4-3-3 formatie met een middenveld bestaande uit Ibrahim Afellay, Pablo Rosario en Ryan Thomas. Debutant Noni Madueke vormde samen met Mo Ihattaren en Bruma de voorhoede. Eén die zeker voor rust dreigend was en profiteerde van het veldoverwicht van PSV. De grootste kans was na een half uur spelen voor Madueke. De Engelsman kon vrij inschieten, maar miste van dichtbij het doel. Ook waren er schoten en mogelijkheden voor Bruma (vrije trap), Ihattaren (schot van afstand op de paal) en Denzel Dumfries (kopbal van vijf meter) waar wellicht wat meer in had gezeten.

Noni Madueke debuteerde en liet zich een aantal keer nadrukkelijk zien Noni Madueke debuteerde en liet zich een aantal keer nadrukkelijk zien

Club Brugge efficiënt     
Na rust kregen negen anderen van Ernest Faber ook speeltijd. Onder hen opnieuw twee debutanten: Tijn Daverveld en Claudio Gomes. Het duo van normaal gesproken Jong PSV zag Club Brugge al vroeg in de tweede helft de leiding nemen. Spits Jelle Vossen tekende uit een omhaal voor de 0-1. De koploper uit België, die eerder dit jaar in de Champions League bij Real Madrid met 2-2 gelijkspeelde, was daarna de bovenliggende partij. Zeker nadat het een groot gedeelte van de basisploeg had laten invallen. Desondanks creëerde PSV nog altijd kansen om de score gelijk te trekken. Tweemaal was Jorrit Hendrix dichtbij, maar even zo vaak vond de middenvelder het doel niet. Aan de overzijde was het vizier scherper. Via Eduard Sobol liepen de Belgen uit naar 0-2. Een goede aanval van PSV later, met Ritsu Doan als eindstation, stond het alweer 1-2. Cody Gakpo kreeg daarna nog een grote kans om een gelijkspel af te dwingen, maar schoot hard over.  

Opstelling eerste helft
Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, De Haas; Rosario, Afellay, Thomas; Bruma, Madueke, Ihattaren
Opstelling tweede helft
Unnerstall(Ruiter/60); Teze, Baumgartl, Boscagli, Daverveld; Gomes, Guti, Hendrix; Doan, Bruma(Ledezma/60), Gakpo