PSV verliest haast nooit punten in eigen huis tegen Heracles

PSV verliest haast nooit punten in eigen huis tegen Heracles
2 min
PSV1

PSV neemt het aankomende zondag in het Philips Stadion op tegen Heracles Almelo. De ploeg presteert de laatste jaren goed tegen Heracles. De club verloor slechts twee van 42 wedstrijden in de Eredivisie tegen de ploeg uit Almelo. De laatste maal dat PSV punten verloor in eigen huis tegen de Heraclieden dateert uit het seizoen 2016-2017.

Onderlinge balans
De laatste nederlaag tegen de ploeg uit het oosten leed PSV in 2015. Op het kunstgras in Almelo ging de ploeg destijds met 1-2 onderuit. Voor de enige thuisnederlaag reizen we terug naar het jaar 1964. Destijds zegevierde Heracles in Eindhoven met 0-1. In de zeventien daaropvolgende thuiswedstrijden won PSV er zestien.

Eerder dit seizoen
PSV speelde in augustus in Almelo zijn seizoensouverture. De ploeg van Roger Schmidt zegevierde met 0-2. Armindo Bruma bracht PSV voor rust op voorsprong. Na rust gooide Noni Madueke het duel in het slot. Schmidt speelde dit seizoen driemaal tegen een ploeg met een Duitse coach. Alle drie de keren beslechtte de Duitse coach het treffen met een landgenoot in zijn voordeel.

Heracles op vreemde bodem
Heracles wist dit seizoen maar twee punten te vergaren buiten Almelo. Dat zijn er tweeëntwintig minder dan het totaal aantal punten. In de top tien competities van Europa is bij geen enkele club het contrast tussen uit- en thuisduels zo groot als bij Heracles. De ploeg uit Almelo won geen enkele van zijn laatste vijftien uitwedstrijden in de Eredivisie. Het is de enige ploeg zonder uitoverwinning in het huidige Eredivisie-seizoen.  

Mauro
Voor Mauro Júnior is het treffen met Heracles een weerzien met zijn oude werkgever. In het seizoen 2019-2020 leende PSV de Braziliaan uit aan de club uit Almelo. Mauro presteerde goed in het zwart-witte shirt. Hij kwam tot zes doelpunten in 26 wedstrijden. In het shirt van PSV staat de teller op vijf doelpunten in 55 duels in de competitie.

Test jouw kennis over PSV - Heracles Almelo