PSV staat voor eerste officiële duel met Maccabi Tel Aviv

PSV staat voor eerste officiële duel met Maccabi Tel Aviv
2 min
PSV1

Een week vol primeurs voor PSV. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt debuteert in de tussenronde van de Conference League en speelt voor het eerst tegen Maccabi Tel Aviv. In het Philips Stadion moet PSV de basis leggen voor een succesvolle Europese tour.

Zahavi
Voor Eran Zahavi is de wedstrijd met Maccabi Tel Aviv een bijzonder weerzien. De Israëliër speelde van 2013 tot en met 2016 voor de club uit zijn thuisland. De spits kwam in 120 competitieduels tot 99 doelpunten. Hij is de enige speler in de historie van Maccabi Tel Aviv die meer dan dertig doelpunten in hetzelfde seizoen maakte. Een vooruitblik van Zahavi lees je hier.

Geschorst
Ibrahim Sangaré, Olivier Boscagli en Carlos Vinícius zijn geschorst. Sangaré ontving in het laatste Europese duel van PSV tweemaal een gele kaart. Boscagli en Vinícius ontbreken omdat zij drie gele prenten in de groepsfase van de Europa League kregen, eerder dit seizoen. Cody Gakpo staat op scherp.

Record
PSV gaat zijn eerste wedstrijd spelen in de Conference League. De club staat aan de vooravond van het dertiende en veertiende Europese duel van dit seizoen. Mocht PSV ten koste van Maccabi Tel Aviv doorstoten naar de volgende ronde, dan kan de club voor het eerst in de geschiedenis minimaal vijftien Europese duels in een seizoen afwerken. Het record staat nu op veertien duels, daterend uit de seizoenen 2004-2005 en 2010-2011.

Historie
Het is de derde keer dat PSV het in een officieel duel opneemt tegen een Israëlische tegenstander. In 2009 schakelde PSV Bnei Yehuda uit in de play-offs van de Europa League (foto hieronder). PSV trof Hapoel Tel Aviv in 2011-2012 in de poulefase van datzelfde Europese toernooi.