Zahavi kijkt uit naar weerzien met oude liefde

Zahavi kijkt uit naar weerzien met oude liefde
4 min
PSV1

PSV staat aan de vooravond van de eerste Conference League wedstrijd uit de historie van de club. In het eigen Philips Stadion is Maccabi Tel Aviv de tegenstander. Voor Eran Zahavi is het een weerzien met zijn voormalig werkgever. De Israëlische spits is volledig hersteld van een knieblessure die hem enkele maanden aan de kant hield en maakt sinds kort weer deel uit van de wedstrijdselectie. Zahavi spreekt openhartig over voetballen in Israël, zijn tijd in Nederland en zijn rol binnen het team.

Maccabi Tel Aviv
In het verleden speelde Zahavi meerdere seizoenen in dienst van Maccabi Tel Aviv. “Deze wedstrijd is voor mij heel speciaal. Ik hoopte dat ik nooit tegen hen hoefde te spelen. Nu dat toch het geval blijkt, zal ik me vanuit mijn professionaliteit voor de volle honderd procent opladen om met PSV een zo gunstig mogelijk resultaat te behalen. Ik zal door mijn eerdere dienstverband bij Maccabi uit respect niet al te uitbundig juichen, mocht ik een doelpunt scoren.”

Zijn beste jaren kende Zahavi naar eigen zeggen in dienst van de club uit de Israëlische hoofdstad. “In Israël ben ik gevormd tot de voetballer die ik nu nog steeds ben. Het is het land waar ik ben geboren en ben opgegroeid. In mijn jeugdjaren heb ik ook gespeeld voor Hapoel Tel Aviv, maar als ik moet kiezen is Maccabi de club waar mijn hart ligt. Ik heb daar mijn hoogste niveau gehaald. Wie weet keer ik er ooit wel terug.”

Blessure
Afgelopen november raakte Zahavi in een wedstrijd van Israël geblesseerd aan zijn knie. “Het gebeurde op een ongelukkige manier. Ik hoorde iets onnatuurlijks in mijn knie. Dit soort pechgevallen maak je mee in de voetballerij. De blessure was erg complex. Ik kon voor een operatieve ingreep gaan, maar heb gekozen dat niet te doen. Achteraf is dit denk ik de juiste keuze geweest. Ik heb de knop destijds direct omgezet en mezelf gericht op mijn herstel. De eerste twee weken heb ik in Nederland doorgebracht. Vervolgens heb ik gekozen voor een herstel in Dubai, samen met mijn persoonlijke fitnesscoach. Daar heb ik in alle rust kunnen revalideren.”

Geruchten
De geruchten over een vertrek van Zahavi namen toe in de afgelopen periode. De spits kende mede door zijn blessure en tegenslagen in zijn privésituatie een moeilijke start in Eindhoven. “Twee aanbiedingen zijn gedurende de afgelopen transferperiode op mijn pad gekomen”, vertelt de Israëlisch recordinternational. “Hier heb ik naar geluisterd. Ik heb vervolgens een aantal intensieve gesprekken met PSV gevoerd en goed nagedacht. Voor mij was er uiteindelijk maar een optie. Ik ben hier in Eindhoven ergens aan begonnen wat ik graag met het winnen van een prijs wil afronden. We zijn nog op drie fronten actief, dus er zit nog veel in het vat. Ik ben ervan overtuigd dat ik een juiste beslissing heb gemaakt, en deze wordt gesteund door mijn gezin. We zijn een hechte familie en laten ons niet door enkele tegenslagen uit de weg slaan. Wij zitten hier op onze plek.”

Positie
Voor zijn blessure leek Zahavi steevast verzekerd van een plek in de basis. De aanvaller hoopt zijn topvorm van het begin van het seizoen te evenaren nu hij weer fit is. “In de periode dat ik geblesseerd moest toekijken zijn er een aantal andere jongens opgestaan. Ik zal keihard moeten werken en mijn best moeten doen op de trainingen om de trainer te overtuigen mij op te stellen. De concurrentie is moordend en dit maakt ons als team alleen maar sterker. Ik ben bereid voor mijn teamgenoten door het vuur te gaan. Mijn grootste drijfveer is het winnen van prijzen. We openden het seizoen sterk met het winnen van de Johan Cruijff Schaal. Hopelijk kunnen we het ook met een of meerdere prijzen afsluiten”, vertelt de ambitieuze Zahavi.