PSV O19 pakt koppositie in UEFA Youth League

PSV onder 19 heeft de koppositie in de UEFA Youth League gepakt door de talenten van FC Bayern München in Beieren met 2-0 te kloppen. In het Grünwalder Stadion waren goals van Dirk Abels en Sam Lammers genoeg voor de winst.

Aan elkaar gewaagd
De teams waren in de beginfase behoorlijk aan elkaar gewaagd. Een vrije trap van Marco Friedl zeilde in de eerste minuut al over het Eindhovense doel en even later kreeg Benjamin Hadzic een grote kans, maar hij kon de voorzet vanaf links niet in het doel krijgen omdat doelman Mike van de Meulenhof alert was. Hoewel Bayern meer balbezit had, kwam PSV daarna beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de zestiende minuut in een grote kans: Sam Lammers brak door aan de linkerkant en gaf een fijne voorzet op de opgestoomde rechtsback Dirk Abels, maar zijn volley was niet op doel.

PSV op voorsprong
Even later kon Abels wel juichen: Bayern-verdediger Maxime Awoudja raakte in de 29e minuut knullig de bal kwijt en de rechtsback van PSV profiteerde daar meteen van. Na een sprint richting het doel schoof hij koeltjes de bal onder doelman Ron-Thorben Hofmann door. Na de goal kreeg PSV meer zelfvertrouwen en daardoor kreeg Joel Piroe nog een aardige kans, op aangeven van Sam Lammers. De Duitsers daarentegen kregen geen grote kansen meer om het gat voor rust te dichten. Dat was mede te danken aan verdedigers Maxime Soulas en Armando Obispo, die het de Bayern-aanvallers geen moment gemakkelijk maakten.

Prachtige goal Lammers
Na rust ging PSV meteen op zoek naar de 2-0. Sam Lammers liet in de 55e minuut zien dat hij zijn vorm uit de Jupiler League nog niet kwijt is: Op aangeven van Joël Piroe krulde hij de bal geweldig van buiten de zestien meter hoog om doelman Hofmann heen. Daarna brak een lange fase aan waarin Bayern wel wilde, maar niet echt tot kansen kon komen. De PSV-verdediging was te goed georganiseerd om de aanvallers van Bayern in kansrijke positie te laten komen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, ware het niet dat Timothy Tillmann in de slotfase binnen zestig seconden twee gele kaarten kreeg en Bayern dus de laatste minuten met tien man verder moest. Die rode kaart had verder geen invloed meer op de uitslag.

De overwinning brengt PSV aan de leiding in de groep, met zeven punten uit drie wedstrijden. Als PSV over twee weken ook thuis van Bayern weet te winnen wordt groepswinst erg realistisch.