PSV O19 beloont zichzelf in slotfase en wint van Inter

Door late doelpunten van Joël Piroe en Yorbe Vertessen heeft PSV O19 gewonnen van Inter O19. De thuiswedstrijd met Internazionale in de Youth League leek lange tijd in 0-1 te eindigen, maar de voorhoedespelers bogen die stand in de slotfase om: 2-1.

Wijzigingen
Na een nipte 2-1 nederlaag in en tegen Barcelona twee weken terug opende de ploeg van Ruud van Nistelrooy de jacht op de eerste punten in de Youth League. De trainer wijzigde zijn ploeg op vier posities ten opzichte van die wedstrijd. Onder meer Armando Obispo keerde terug in het basiselftal.  PSV begon met vuur en overtuiging. Na twee minuten spatte een knal van Piroe uiteen op de lat. De Italiaanse defensie kreeg in de openingsfase geen vat op de voorhoedespelers van PSV voor wie een vroeg doelpunt het devies leek. Maar na legio andere kansen voor PSV was het Inter dat geheel tegen de verhouding in op voorsprong  kwam. Facundo Colidio werkte vanuit een hoekschop de 0-1 binnen. Uitblinkers Ihattaren en Piroe waren daarna dichtbij de gelijkmaker, maar ook zij konden niet voorkomen dat Internazionale met een voorsprong ging rusten.

Uitblinkende Inter-doelman verschalkt
Een fel PSV zocht in de tweede helft gretig naar de gelijkmaker en via wederom Ihattaren en de Belg Vertessen kwamen de jongelingen dichtbij. De pogingen belandden echter telkens op de handen van de uitblinkende doelman Dekic of misten precisie. Van Nistelrooy wisselde daarna aanvallend met Nigel Thomas voor Damian Timan om in het laatste halfuur in elk geval een punt af te dwingen. De Milanese defensie stond als een huis en liet PSV zelden meer in de zestien komen.  In de laatste vijf minuten vond PSV ineens wat gaatjes. Vertessen zag zijn poging van dichtbij nog op de paal belanden, maar twee minuten daarna was het wel raak. Smaakmaker Piroe tikte vanuit een corner van dichtbij de gelijkmaker binnen. De comeback was compleet toen de Vertessen in blessuretijd alsnog voor de 2-1 tekende.