PSV met zelfvertrouwen richting Feyenoord

PSV met zelfvertrouwen richting Feyenoord
3 min

De sleutel tot succes tegen Feyenoord ligt volgens Ernest Faber bij PSV zelf. ‘Als wij de bal hebben en durven te voetballen, geloof ik dat we de serie van Feyenoord gaan beëindigen’, zei de interim-trainer van PSV. ‘We hebben zelfvertrouwen en iedereen is optimistisch na de laatste weken.’

Sleutel
Eerder dit seizoen verloor PSV met 3-1 van Feyenoord. In die wedstrijd had PSV, zeker voor rust, het betere van het spel, maar stortte de ploeg in na tegenslag. Sindsdien is er een hoop veranderd. Vorige week bijvoorbeeld tegen Vitesse kreeg PSV ook te maken met tegenslag, kwam het op achterstand, maar boog het die achterstand om in een overwinning. “Ik was er niet bij”, zei Faber verwijzend naar de eerste ontmoeting met Feyenoord dit seizoen. “Ik kan alleen maar over nu spreken. Wij geven steeds minder weg, zijn achterin steeds stabieler en durven meer aan en met de bal. Vooral dat laatste gaat zondag bepalend zijn. Durven, aan de bal denken. Daar ligt de sleutel tot succes.”

Feyenoord
Te veel de focus leggen op tactische vondsten van de tegenstander wil de interim-trainer daarom ook niet, al kent Faber de kwaliteiten van de in vorm zijnde Rotterdammers. “Het is een lastige ploeg om tegen te spelen, maar wij spelen thuis en hier zijn we supersterk. We willen een zelfde serie neerzetten als zij hebben gedaan, want dan komt een mooi eind van het seizoen dichtbij.”

Advocaat
Die serie startte toen Dick Advocaat het als trainer overnam van Jaap Stam. De oud-trainer van PSV is een goede bekende van Faber. “Voor mij is het mooi om tegen Dick te mogen spelen. Hij was mijn leermeester als speler en als trainer en heeft met Feyenoord een knappe serie neergezet. Het is aan ons om hem zijn eerste nederlaag toe te brengen.”

Open laatste training
PSV traint zaterdag nog eenmaal voor de topper tegen Feyenoord. Deze training is openbaar en er worden veel fans verwacht. “Die energie willen we gebruiken richting zondag”, benadrukt Faber. “Het momentum is vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Willem II. Toen zouden we kansloos zijn, maar hebben we het samen met de supporters omgedraaid. Alleen kunnen we geen succes hebben. Dat moeten de spelers ook niet denken. We willen het samen doen.”

Wil je de training ook bezoeken? Kom dan naar de Academy op PSV Campus De Herdgang. PSV traint vanaf omstreeks 10.30 uur op het hoofdveld.

Kijk hier de volledige persconferentie terug