PSV huurt verdediger Karim Rekik (18)

PSV huurt verdediger Karim Rekik (18)
2 min
PSV1

Karim Rekik (18) speelt komend seizoen voor PSV. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Manchester City. Voorafgaand aan zijn eerste training op sportcomplex De Herdgang ondertekende hij in het bijzijn van technisch manager Marcel Brands zijn verbintenis met PSV. Rekik gaat bij PSV voetballen met rugnummer 3.

De verdediger gaat bij PSV spelen met rugnummer 3 op zijn shirt. Na de ondertekening van zijn contract op De Herdgang stond hij PSV TV te woord. “Ik ben hartstikke blij met PSV. Ik ben enorm goed ontvangen, en ga er alles aan doen om met PSV de landstitel te winnen”, toonde de jongeling zich direct ambitieus. “Ik wil bij PSV bovendien een betere voetballer worden. We hebben een fantastische trainer en talentvolle spelers. Ik heb er veel zin in.”

Samen met technisch manager Marcel Brands tekende hij de verbintenis. Samen met technisch manager Marcel Brands tekende hij de verbintenis.

Rekik, in 2011 Europees kampioen met Oranje onder 17, geldt als een van de grootste verdedigende talenten van Nederland. Hij maakte op 16-jarige leeftijd vanuit Nederland de stap naar de Engelse topclub Manchester City. In het seizoen 2011-2012 speelde hij op huurbasis voor Portsmouth FC, terwijl hij afgelopen jaar werd uitgeleend aan Blackburn Rovers. Beide clubs spelen in de Championship. De verdediger maakte op 22 december 2012 zijn debuut voor Manchester City in de Premier League tegen Reading FC, daarmee was hij destijds de jongste buitenlandse debutant van de club op het hoogste niveau. PSV.nl heet Karim van harte welkom en wenst hem heel veel succes bij PSV!

Een handdruk nadat de handtekeningen zijn gezet, Rekik is PSV-speler. Een handdruk nadat de handtekeningen zijn gezet, Rekik is PSV-speler.