PSV FANdag | PSV sluit voorbereiding af met zege op Nottingham Forest

PSV1

PSV heeft de generale repetitie richting de opening van het seizoen succesvol afgewerkt. Hoofdcoach Peter Bosz zag zijn selectie met 1-0 winnen van het Engelse Nottingham Forest FC. Johan Bakayoko kroonde zich in de 66e minuut tot matchwinner.

Nadat de selectie en staf van PSV-1 zijn gepresenteerd aan de supporters, begint de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Nieuwkomer Noa Lang laat zich in zijn eerste wedstrijd in het Philips Stadion meteen van zijn goede kant zien. De vleugelaanvaller dribbelt er op los en bereikt meerdere ploeggenoten in het altijd krappe zestienmetergebied. Lang weet ook het net te vinden, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Doelpuntloos evenwicht
De nummer zestien van afgelopen Premier League-seizoen en PSV houden elkaar goed in evenwicht, maar zoals altijd weet Joey Veerman gaatjes te vinden in de verdediging. De Volendammer krijgt met een geweldige dieptepass dan ook het publiek op de banken. Noa bereikt op zijn beurt Johan Bakayoko, die net naast kopt. Nog geen doelpunten in een amusante eerste helft.

Shurandy Sambo bewijst begin tweede helft dat hij een goede voorzet in huis heeft. Dat is ook goed nieuws voor Luuk de Jong, die gedijt bij een goede aanvoer door de lucht. Dit keer weet hij de hoge bal echter niet tot doelpunt te promoveren. Hetzelfde geldt voor Isaac Babadi, die een grote kans niet verzilvert. De jongeling uit de eigen opleiding speelt desondanks een zeer verdienstelijke wedstrijd.

Eigen jeugd bepalend
Bakayoko, een andere PSV Academy-speler, krijgt het in de 66e minuut op zijn heupen. De vleugelaanvaller schiet PSV vanaf randje zestien naar een voorsprong en scoort even later bijna zijn tweede en derde doelpunt. Achterin komt de hoofdmacht niet meer in gevaar en dus heeft het genoeg aan de treffer van Johan Bakayoko om de voorbereiding goed af te sluiten.

Benítez; Sambo, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Sangaré, Veerman, Babadi; Lang, De Jong, Bakayoko.