PLIC | Jong PSV verliest met minimale cijfers van Crystal Palace in PLIC-finale

Jong

Jong PSV is er niet in geslaagd om de Premier League International Cup voor het tweede seizoen op rij te winnen. Aan mogelijkheden geen gebrek voor de ploeg van trainer Wil Boessen, maar het zat de jongelingen niet mee. Na afloop stond er een 1-0 eindstand in het voordeel van Crystal Palace U21 op het scorebord.

Het zonnige Selhurst Park Stadium in Londen vormde het decor van deze finale. Een herhaling van exact hetzelfde affiche als vorig jaar, maar ditmaal stapte Jong PSV niet als winnaar van het veld. De aanvallende intenties en het balbezit werden niet omgezet in scorend voordeel en daardoor deed een ongelukkige tegentreffer hen de das om.

Overwicht
In de eerste helft was de ploeg van Wil Boessen een aantal keren zeer gevaarlijk, maar Crystal Palace-goalie Joe Whitworth toonde zich een ware sta-in-de-weg. Hij keerde namelijk een poging van Jevon Simons, van Tai Abed, twee pogingen van Mohamed Nassoh én drie schoten van Emir Bars. Mohamed Nassoh leek vlak voor rust de score tóch nog te openen, maar via de vingertoppen van de Engelse sluitpost én de lat stond na 45 minuten spelen nog altijd de brilstand op het scorebord.

Verhoudingen
Ook na rust veranderde de verhoudingen niet. Jong PSV viel aan, maar in de 66e minuut kwam Crystal Palace tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een sporadische Engelse aanval eindigde met een poging van Franco Umeh, die op zeer ongelukkige wijze via Matteo Dams achter doelman Niek Schiks belandde. Na de openingstreffer vond Mylian Jimenez nog de lat en in de rebound schiet Nassoh over, maar tot scoren kwam Jong PSV niet.