PLIC | 'Alle vertrouwen dat wij voor de tweede keer die beker meenemen'

PLIC | 'Alle vertrouwen dat wij voor de tweede keer die beker meenemen'
3 min
Jong

Jong PSV staat woensdagavond voor de tweede keer op rij in de finale van de Premier League International Cup. Net zoals vorig jaar is Crystal Palace U21 de tegenstander. Het duel is live te volgen op het YouTube-kanaal van PSV.

In vergelijking met vorig seizoen is er ditmaal meer informatie over de Engelse opponent. “We hebben goed zicht op Crystal Palace. Zij spelen in een 5-2-3-formatie. Hun spitsen spelen heel kort bij elkaar. De buitenspelers zakken veel terug, om zodoende een meerderheid te creëeren op het middenveld. Daarin moeten wij ons mannetje staan", vertelt trainer Wil Boessen.

Voordeel
Volgens Wil toont dit wederom aan dat deelname aan de Keuken Kampioen Divisie een voordeel is. “Het systeem waar zij in spelen, hebben we in de competitie ook al een aantal keer getroffen. We weten wat we moeten doen. We zijn goed voorbereid, maar ook deze finale wordt beslist op individuele acties. We hebben er alle vertrouwen in dat wij voor de tweede keer die beker mee terug naar Eindhoven nemen.”

Motivatie
Aan zelfvertrouwen is bij Jong PSV geen gebrek, ondanks de belangen van het duel en eventuele titeldruk. “Je merkt, net als vorig jaar, dat we vol vertrouwen afreizen naar Engeland. Op een of andere manier is tegen leeftijdsgenoten tóch anders dan wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast zetten we grote stappen in de ontwikkeling van de jongens.”

Het vertalen van de eigen identiteit is ook in Londen de rode draad. “We willen met de PSV-visie spelen, omdat je in alle wedstrijden consistent moet zijn. Daarom doen wij nooit concessies. Ook in finales moet je je eigen spel spelen, wetende dat de tegenstanders ook kwaliteit hebben. Het is belangrijk om je eigen identiteit te bewaken en vertrouwen te hebben in hetgeen je gaat doen en altijd hebt gedaan.”

Afsluiting
Het is voor de Hoofdcoach zijn laatste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke van de beloften. Hij focust zich echter volledig op het winnen van de PLIC-finale. “Het gaat niet om mij, maar om de spelers. Zij moeten het laten zien. Uiteindelijk is het een prijs en als je daar een seizoen mee afsluit, is dat altijd goed.”

Klik hier voor de livestream van Cystal Palace U21 - Jong PSV.