Persconferentie | ‘Zondag zijn we weer klaar om te knallen'

Persconferentie | ‘Zondag zijn we weer klaar om te knallen'
2 min

Peter Bosz heeft deze week genoten van alle festiviteiten, verzekert hij op de persconferentie in aanloop naar speelronde 33. De honger van de Hoofdcoach is echter nog niet gestild.

Het feit dat twee overwinningen dit seizoen nóg specialer maakt, is ideaal voor de technische staf. “Wij willen de laatste twee wedstrijden héél graag winnen, want dan wacht op het einde een geweldig record. Je zoekt als trainer altijd naar aanknopingspunten om je selectie te motiveren, maar dat komt ook vanuit de spelersgroep. Daar begint het namelijk.”

Feestweek
Met een glinstering in zijn ogen blikt Bosz terug op de feestweek in Eindhoven. Van zondagmiddag tot maandagavond noemt hij één groot hoogtepunt. “De rit op de Platte Kar naar het Stadhuisplein was voor mij héél bijzonder. Die blijdschap en trots zien bij ons publiek vond ik écht fantastisch om te zien. Na twee dagen rust was het tijd om de groepstraining weer op te starten en daar gaan we lekker mee door richting zondag. Dan zijn we klaar om te knallen.”

Momentum
Het behalen van de landstitel betekent echter niet dat hij geen eisen meer stelt. “Ik verwacht dat iedereen er weer staat, want ze zijn allemaal fit genoeg om na zo’n week weer te presteren. We moeten met de juiste mindset aan de wedstrijd starten. Dat is onze kracht dit hele seizoen geweest. Wanneer wij er moeten staan, staan we er.”

Gevaar
Het is daarom zaak om te voorkomen dat de klad in de selectie komt, waarbij ook de instelling van de Limburgers van belang is. “Fortuna Sittard wil ongetwijfeld op een mooie manier afscheid nemen van hun publiek in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Aan motivatie geen gebrek.”