Persconferentie | Van Nistelrooij en De Jong verwachten reactie: 'Moeten we klaar voor zijn'

Persconferentie | Van Nistelrooij en De Jong verwachten reactie: 'Moeten we klaar voor zijn'
2 min
PSV1

Met nog slechts enkele dagen tot de finale beantwoorden Ruud van Nistelrooij en Luuk de Jong vragen over de eindstrijd in De Kuip. De Hoofdcoach en aanvoerder kijken uit naar het duel om de TOTO KNVB Beker.

Na de 3-0 zege in de Eredivisie op Ajax spreekt de verzamelde journaille van een favorietenrol voor PSV, maar daar wil de Hoofdcoach niets van weten: “Daar zijn we totaal niet mee bezig. Tuurlijk kwamen we met een goed gevoel dinsdag weer bij elkaar. We hebben laten zien dat we het kunnen en zijn er op gebrand om dat zondag te herhalen.”

“De Bekerfinale is een andere wedstrijd, ook omdat zij door schorsingen met andere spelers zullen beginnen”, beredeneert Van Nistelrooij. "Ook wij hebben bepaalde punten meegenomen waar we op getraind hebben.”

Klaar om te reageren
Aanvoerder Luuk de Jong sluit zich erbij aan dat het een duel op zich is: “Een wedstrijd kent twee ploegen en beide teams analyseren het duel van afgelopen zondag. Zij willen reageren en zullen het een en ander aanpassen. Daar moeten we klaar voor zijn.”

De topspits won in 2011 al eens de Beker met FC Twente. “Daar was ik net zo blij mee als met het kampioenschap van een jaar eerder. Ik baalde er van dat het met PSV, in mijn vorige periode, niet gelukt was. Het is een hoofdprijs en zo benaderen we het ook. We nemen geen genoegen met de tweede plaats.”

Drommel in het doel

Over de opstelling wil Van Nistelrooij natuurlijk nog niets zeggen - met uitzondering van één positie: "Joël Drommel staat onder de lat. Hij heeft het hele Bekertoernooi gekeept en heeft dat goed gedaan, net zoals de wedstrijden die hij in de Eredivisie heeft gekeept. Joël is, ook gezien zijn leeftijd, een potentiële keeper voor de toekomst.”

KNVB Beker
toto knvb beker
Beker
Bekerfinale
PSV1
club
totoknvbbeker