Persconferentie | Saibari wilde na Africa Cup-overwinning eerder terugkeren bij PSV

Persconferentie | Saibari wilde na Africa Cup-overwinning eerder terugkeren bij PSV
2 min
PSV1

In de persconferentie na de Lichtstadderby schuiven Peter Bosz, Ismael Saibari en Ricardo Pepi aan om vragen te beantwoorden van de verzamelde journaille. Iedereen was natuurlijk in opperbeste stemming en zeker Saibari had daar goede reden voor.

Peter Bosz is na de 3-1 overwinning op stadsgenoot FC Eindhoven positief over de wedstrijd en het teamproces: “We hebben het rustig opgebouwd. Het was de eerste keer dat de jongens negentig minuten speelden. We komen net terug van elf dagen trainingskamp en ik ben blij met wat ik zie. Het aanleren van de speelwijze gaat snel en dat stemt me tevreden richting de officiële seizoensopening.” 

Kwaaitaal als rechtsback 
Wat opviel tijdens de Lichtstadderby en de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg, is dat Julian Kwaaitaal was opgesteld als rechtsback. De 18-jarige Academy-speler is ‘van nature’ een buitenspeler, dus dat leverde vragen op. “Hij heeft het te danken aan zijn trainers die mij vertelde dat hij ook de kwaliteiten heeft van een vleugelverdediger. Ik vind dat hij erg snel groeit in zijn nieuwe rol", vertelt Bosz.

De roze wolk van Ismael
Door de Africa Cup op Nations U23 sloot Ismael Saibari pas na het trainingskamp aan. Desondanks kwam hij meteen 45 minuten in actie. “Het was geweldig om de titel te pakken in eigen land. Ik heb even op een roze wolk gezeten, dat geef ik toe. Maar ik focus me nu weer op het nieuwe seizoen. Het liefst was ik al eerder aangesloten, maar de trainer vond het belangrijk dat ik mijn rust pakte.”

Pepi kweekt vertrouwen
Ook Ricardo Pepi schoof aan. De Amerikaanse spits maakte alweer zijn tweede oefendoelpunt voor PSV, wat hem vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen: “Het nieuwe voetbaljaar ligt al om de hoek, dus je moet nu al scherp zijn en al je kansen benutten. Ik ben blij dat ik er nu al twee heb gemaakt.”