Persconferentie | Saibari looft 'grote broer' Sangaré

Persconferentie | Saibari looft 'grote broer' Sangaré
2 min
PSV1

Nadat de groepsfase van de UEFA Champions League werd bereikt, waren Peter Bosz en Ismael Saibari natuurlijk in opperbeste stemming. Het goudhaantje nam van de gelegenheid gebruik om Sangaré te bedanken voor een paar wijze woorden.

“We begonnen wat onrustig en liepen te ver terug na de 2-0”, begint Bosz zijn verhaal. “Voor de rest hebben we het goed gegaan. Het was niet makkelijk, want zij kwamen beter voor de dag dan vorige week. We hebben de doelpunten op de juiste momenten gemaakt, waardoor we het duel naar ons toe konden trekken.” 

Bosz was na afloop lovend over Saibari. “Als we hem goed hadden bediend, had hij er vorige week al twee gemaakt. Nu deden we dat wel en dan zie je wat hij kan. Hij heeft goed gespeeld en het applaus dat hij kreeg bij zijn wissel was fantastisch.” Tegelijkertijd had Bosz ook goede woorden over voor Jerdy Schouten. “Hij was heel waardevol voor ons. Hij is een middenvelder met veel inzicht en dan kun je ook achterin spelen. Dat heeft hij vandaag bewezen.” 

Goalgetter
Ismael Saibari maakte met zijn twee treffers veel indruk. De middenvelder annex aanvaller zegt kippenvel te hebben gekregen van het feest dat achteraf werd gevierd in het Philips Stadion. Het goudhaantje deelde ook nog complimenten uit aan zijn ‘grote broer’ Ibrahim Sangaré: “Hij was belangrijk voor me toen ik vorig jaar niet veel speelde. Vandaag wees hij me er na de eerste treffer op dat ik geconcentreerd moest blijven. Dat heeft zich uitbetaald.” 

De Marrokaans jeugdinternational beaamt ondertussen dat hij na de zomerstop beter is gaan voetballen. Daarvoor is een belangrijke reden, zo vertelt hij: “De Africa Cup was heel fysiek en dat heeft me geholpen. Het heeft me een boost gegeven waardoor ik met meer vertrouwen speel.”