Persconferentie | Noa Lang kritisch op zichzelf: ‘Ik koop er niks voor'

Persconferentie | Noa Lang kritisch op zichzelf: ‘Ik koop er niks voor'
2 min
PSV1

In de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League nam PSV het op tegen Sevilla FC. Hoewel PSV dankzij een late goal nog een punt overhield aan het treffen, waren Noa Lang en Hoofdcoach Peter Bosz niet tevreden.

“Gezien het wedstrijdverloop moet je blij zijn met een punt, maar na afloop waren de jongens erg stil. Dat wil zeggen dat ze niet tevreden zijn met de uitslag. En terecht, want we hadden hier gewoon moeten winnen”, vertelt de oefenmeester aan een volle perszaal.

Peter zag desondanks ook lichtpuntjes: “We speelden tegen een geslepen ploeg, maar zij konden niet voorkomen dat we veel kansen creëerde. We doen dus ook iets goed.” Als een journalist hem vraagt of de verdediging gefaald heeft, is de oefenmeester duidelijk: “We willen vooruit voetballen en dat is erg lastig voor de defensieve linie. Ik denk dat ze het erg goed hebben gedaan.” 

Man of the Match zelfkritisch
Noa Lang werd door de UEFA verkozen tot Man of the Match. De vleugelaanvaller ging een gigantisch aantal dribbels aan en was regelmatig gevaarlijk. Toch gaf hij aan vooral een kater over te houden aan het duel “Ik koop er niks voor, want ik heb geen goal gemaakt of assists gegeven. Het is leuk dat ik ze allemaal voorbij speel, maar ik moet effectiever worden. Ik leer veel van dit soort wedstrijden.” 

PSV heeft nu één punt uit twee wedstrijden, dus Noa trekt zijn conclusies: “We moeten aan de bak.” Peter Bosz analyseert ondertussen RC Lens: “Ze hebben een goede coach en een team dat erop klapt.”