Persconferentie | 'Ik geniet van deze groep, we zijn echt een team'

Persconferentie | 'Ik geniet van deze groep, we zijn echt een team'
2 min
PSV1

De seizoenhervatting tegen Excelsior Rotterdam leverde niet alleen drie punten op, maar ook verschillende records. De beste seizoenstart in de Eredivisie ooit werd geëvenaard en Luuk de Jong claimde een plek tussen de beste doelpuntenmakers aller tijden uit de competitie.

Het slechte nieuws eerst: de laatste vijftien minuten zakte PSV enigszins door het ijs, stellen Hoofdcoach Peter Bosz en Luuk de Jong. “Met dat gevoel ga je dan naar huis, maar we moeten niet vergeten dat we ook heel veel goed hebben gedaan”, vertelt Bosz die de pijnpunten ondertussen benoemt: “We zaten er niet meer bovenop en we waren niet meer aan het jagen. Normaal doen we dat wel en dat is precies wat ons zo goed maakt.” 

Vijftien minuten mogen niet de sfeer bepalen, weet ook Luuk. De spits maakte een hattrick en voegde zich zodoende in een illuster rijtje. “Ik vind het nu al speciaal, maar ik denk dat ik het vooral na mijn carrière ga waarderen. Ik ben nu bezig met tastbaar bewijs.” De spits heeft lovende woorden over voor het collectief dat nu zeventien competitiewedstrijden op rij heeft gewonnen: “Ik geniet van deze groep. Van de jonge jongens die elke dag beter worden tot de wisselspelers die altijd een impact hebben en van de staf waarmee we goed samenwerken. Ik heb dit nog nooit met een groep meegemaakt. We zijn echt een team.” 

Bosz heeft op zijn beurt mooie woorden over voor de spits: “In de moderne voetballerij is dit ontzettend uniek. Hij begeeft zich tussen legendes. Dat zegt genoeg.” De Hoofdcoach maakt zich nu op voor de midweekse Bekerwedstrijd tegen FC Twente: “Elke overwinning raakt de rest gemotiveerder om ons te verslaan. We moeten scherp blijven.”