Pereiro scoort opnieuw, Room plaats zich voor Gold Cup

4 min

Alle internationals van PSV keren deze week terug naar Eindhoven. De wedstrijden met de nationale selecties zitten erop. Hieronder lees je hoe het onze internationals is vergaan.

Guti basis Mexico
Het nationale elftal van Mexico speelde deze interlandweek haar tweede wedstrijd. In de ontmoeting tegen Paraguay mocht Érick Gutiérrez starten in de basis. Hij wist niet te scoren, maar zag zijn voorzet tot een eigen doelpunt gepromoveerd worden. Uiteindelijk werd hij gewisseld in de 78ste minuut. Mexico wist de wedstrijd te winnen met 4-2.

Pereiro weer trefzeker
Het Zuid-Amerikaanse land Uruguay speelde de finale van de China Cup. Nadat het team eerder Oezbekistan versloeg, trad het nu aan tegen Thailand. Gastón Pereiro stond bij de elf namen die mochten beginnen. Na 38 minuten spelen, trof Pereiro ook nog het doel. Hij maakt de 2-0. In de rust werd de PSV’er vervangen. Uruguay liep in de tweede helft uit tot 4-0 en mocht zo de China Cup meenemen en in de prijzenkast bijzetten.

Kwalificatie voor Room

Eloy Room speelde met Curaçao tegen Antigua en Barbuda. Ondanks een 2-1 nederlaag tegen dat land in de Nations League van de CONCACAF (de voetbalbond van Midden-Amerika, red.) plaatste het team zich voor de tweede keer in de historie voor de Gold Cup 2019 (het EK voor Noord- en Midden-Amerika, red.). Die Gold Cup 2019 wordt gespeeld in juni in de Verenigde Staten. Room keepte de hele wedstrijd.

Gakpo blijft scoren
Bij Jong Oranje waren Cody Gakpo, Donyell Malen, Armando Obispo en Jordan Teze opgeroepen. De ploeg was afgereisd naar Spanje voor een trainingskamp en om twee wedstrijden te spelen. De eerste werd gespeeld tegen de Verenigde Staten. Malen speelde de volle negentig minuten. Gakpo mocht de laatste paar minuten meespelen. Beide teams wisten niet te scoren in deze wedstrijd waardoor het 0-0 bleef.

De tweede wedstrijd in Spanje speelde Jong Oranje tegen Egypte. Gakpo, Obispo en Teze mochten van bondscoach Erwin van de Looi in de basis beginnen. Nederland O21 wist de twee jaar oudere Afrikanen te verslaan. Cody Gakpo was verantwoordelijk voor de enige goal.

Basisplaats Sadílek
Michal Sadílek was ook aanwezig in Spanje alleen dan met Tsjechië. De vorige wedstrijd mocht hij al starten in de basis en ook tijdens het tweede duel begon hij. De middenvelder speelde tegen Mexico dat in voorbereiding is voor het WK onder 20 in Polen deze zomer. Het lukten de Tsjechen om Mexico met 4-0 te verslaan.

Ook Piroe speelt
In Tsjechië moest Nederland O20 aantreden tegen de leeftijdgenoten van Tsjechië. Joël Piroe en Mike van de Meulenhof waren opgeroepen. Laatstgenoemde moest zich echter afmelden. In de eerste wedstrijd trof Piroe het doel. Nu gebeurde dat niet, maar begon hij wel in de basis. Tien minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald. Wel won Nederland met 2-0. Mede door deze overwinning pakt O20 ook de winst in de Elite League. Een speciale competitie waarin acht landen in een competitievorm vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar spelen.

Aboukhlal en Ihattaren lopen kwalificatie mis
Bij een gelijkspel of overwinning was Nederland O19 zeker van plaatsing voor het Europees Kampioenschap. Mohamed Ihattaren was opgenomen in de opstelling en mocht dus beginnen in de wedstrijd tegen Spanje. In de slotfase werd hij vervangen door de andere PSV’er Zakaria Aboukhlal. Heel lang zag het er naar uit dat Oranje zich ging plaatsen. Echter scoorde Spanje in de laatste minuut van de wedstrijd waardoor Nederland er komende zomer niet bij is.