Otten Innovation Cup | ‘We kijken terug op een geslaagd toernooi’

Otten Innovation Cup | ‘We kijken terug op een geslaagd toernooi’
2 min
Jeugd

PSV kijkt terug op een prachtige editie van de Otten Innovation Cup. Buiten het feit dat de eigen O18 er met de eindzege vandoor ging, zijn er meerdere redenen waarom het gerust een succesvolle editie mag worden genoemd.

In het weekend van 18, 19 en 20 augustus bezochten zeven teams uit Europa, Azië en Zuid-Amerika PSV Campus De Herdgang voor de eerste editie van de Otten Innovation Cup sinds 2019. Tijdens het toernooi, dat samen met Red Bull en de KNVB werd georganiseerd, werd geëxperimenteerd met innovatieve spelregels, die mogelijk het spel eerlijker, sportiever en vermakelijker maken. Hoewel een definitieve conclusie nog op zich laat wachten, zijn de eerste signalen positief. 

'Innovatie zit in het DNA’ 
Technisch Directeur Mario Gomez van Red Bull Soccer was enthousiast. “Innovatie zit in ons DNA, en daarom zijn we blij dat we hier ook met Red Bull Bragantino nieuwe regels kunnen testen. Mooi om te zien hoe die jonge spelers de nieuwe regels heel natuurlijk in hun spel opnamen – het bewijs dat deze regels intuïtief kloppen. Voetbal is geweldig, en tradities moet je respecteren, maar voetbal hoeft er in 2023 echt niet meer uit te zien zoals in 1916”, vertelt de voormalig topspits. 

Prachtig podium 
Voor de deelnemende spelers gold het toernooi wederom als prachtig podium, waar zij zich verder hebben ontwikkeld. De wedstrijden, die groot en deels op ESPN werden vertoond, waren uiterst competitief en de teams ontliepen elkaar nauwelijks. Na een spannende poulefase versloeg PSV O18 Red Bull Bragantino in de halve finale en RSC Anderlecht in de finale. FC Kopenhagen werd derde. 

“Met het toernooi hebben we het visitekaartje van PSV Academy weer afgegeven,” vertelt Manager Academy Camiel van Hoogstraten. “Het publiek heeft kennisgemaakt met onze aanstormende talenten, die zich hebben gemeten met gewaagde tegenstanders. Tegelijkertijd hebben zij aan de hand van nieuwe spelregels ervaren hoe de voetbalwereld verandert. We kijken met z’n allen terug op een geslaagd toernooi.”