Oranje met vier PSV’ers langs Spanje

Vier spelers van PSV hebben dinsdagavond bijgedragen aan de 2-0 overwinning van Nederland op Spanje. Memphis, Luciano Narsingh, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems kwamen in actie in de Amsterdam ArenA.

Vroege voorsprong
Binnen twintig minuten stond de ploeg van bondscoach Guus Hiddink al op een 2-0 voorsprong. Eerst kopte Stefan de Vrij raak, vijf minuten later tikte Davy Klaassen de rebound binnen nadat hij eerst van dichtbij op keeper David de Gea had geschoten. Na rust probeerde Spanje nog een goal te forceren, maar de kansen gingen er mede door een uitstekend keepende Kenneth Vermeer niet in. Ook Nederland kreeg nog mogelijkheden om de score uit te breiden, het team van Hiddink vond echter niet het doel.

Drie PSV’ers in basis
Jetro Willems, Memphis en Narsingh kregen een basisplaats van Hiddink; Wijnaldum, Luuk de Jong en Jeffrey Bruma begonnen op de reservebank. Willems en Narsingh speelden de hele wedstrijd, de uitblinkende Memphis werd vlak voor het einde gewisseld. Van de bankzitters maakte alleen Wijnaldum nog minuten, hij kwam met nog een half uur te spelen het veld in voor Wesley Sneijder. Donderdag keren de internationals terug bij PSV, waarna de knop om gaat voor het duel met FC Twente, zaterdagavond om 20.45 uur in Enschede.