Oefenwedstrijd | PSV verliest eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RSC Anderlecht

Oefenwedstrijd | PSV verliest eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen RSC Anderlecht
2 min
PSV1

Voor de eerste keer in de voorbereiding trad PSV aan voor een oefenwedstrijd. De ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz, een mix van talenten en selectiespelers, verloor van het Belgische RSC Anderlecht.

Ondanks de afwezigheid van vijf internationals begon PSV met namen uit het eerste elftal in de basisopstelling. Daarbij maakten jeugdspelers Matteo Dams, Fabian Marién, Jevon Simons en Manuel Bahaty ook hun intrede in de basis. Bahaty begint met een ijzersterke voorzet vanaf de linkerflank richting Luuk de Jong, die de bal goed afschermt en hem terugspeelt op Jevon Simons. De bal gaat echter net naast. Vervolgens is het RSC Anderlecht dat de toon zet met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Aan de rechterkant ligt het open en de Belgen maken daar gebruik van. PSV zoekt de ruimte door achterin rond te passen, maar tot dusver houdt RSC Anderlecht het goed dicht. Het rustsignaal klinkt.

De tweede helft is pas net begonnen wanneer RSC Anderlecht een strafschop toegekend krijgt. Joël Drommel stopt de bal in eerste instantie, maar via de rebound gaat de bal er alsnog in: 0-2. Even later krijgt Saibari een grote kans, maar de doelman aan Belgische zijde stopt hem. PSV probeert meer grip op de wedstrijd te krijgen door hoog druk te zetten. Dit leidt tot een grote kans met Babadi, die de bal in de verre linkerhoek schiet, maar hij zwaait net af. De Belgen zetten aan middels hoge druk en dwingen daarmee het derde doelpunt af. PSV probeerde nog wat in de slotfase, maar de eindstand bleek al bepaald: 0-3.

Opstelling eerste helft
Benítez; Marién, Dams, Obispo, Mauro Júnior; Ledezma, Simons, Til; Van Duiven, De Jong, Bahaty

Opstelling tweede helft
Drommel; Teze, Van de Blaak, Boscagli, Oppegård; Land, Babadi, Saibari; Lozano, Uneken, De Guzman