Nuttig toernooi voor PSV O15 in Engeland

PSV O15 reisde op vrijdag 10 mei naar Londen, waar het door Charlton Athletic was uitgenodigd om deel te nemen aan het CAFC Valley Gold Invitational Tournament. De ploeg van trainer Edwin de Wijs eindigde hier op een vierde plek.

De groepsfase ging, na een vlekkeloos verlopen reis, van start op zaterdag. PSV streed hierin samen met Fulham, Ipswich Town en West Ham United om een plek bij de beste twee van de poule. Na een kleine lunch in het hotel ging het team naar het trainingscomplex van Charlton Athletic. Na een stroef begin tegen Fulham (0-0) en Ipswich Town (0-1) moest het laatste groepsduel met minimaal twee doelpunten worden gewonnen om in de kruisfinales terecht te komen. En dat gebeurde ook, West Ham United werd door doelpunten van Lourens en Uneken verslagen met 2-0. Door dit resultaat mocht de ploeg zich op zondag om 11.00 uur lokale tijd melden voor de halve finale tegen Charlton Athletic.

Voetballend begon PSV beter aan de wedstrijd, maar in de slotminuut van de eerste helft kreeg het een grote domper te verwerken toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Vlak na rust trok Lourens de stand weer gelijk, maar vrijwel direct na het Eindhovense doelpunt maakte Charlton wederom een doelpunt. In de slotfase ging PSV risico nemen, waardoor er meer ruimte ontstond voor de tegenstoot van de Engelsen. Daar profiteerden zij van en eindigde de wedstrijd in 3-1.

Door deze uitslag mocht PSV zich opmaken voor de strijd om de derde plek op het toernooi. Hierin trof het Fulham. Waar het, net als in de eerste wedstrijd, wederom leek uit te draaien op een gelijkspel, maakte de Engelsen vlak voor tijd de 1-0.

PSV O15 eindigde als vierde in een zeer nuttig toernooi tegen fysiek sterke tegenstanders.