Nieuws | Suzanne Giesen hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Nieuws | Suzanne Giesen hangt voetbalschoenen aan de wilgen
2 min

Suzanne Giesen stopt aan het einde van dit seizoen bij PSV Vrouwen. Zij hangt haar voetbalschoenen definitief aan de wilgen, nadat zij in september van 2023 een contract tekende in Eindhoven.

Suzanne kwam als gevestigde naam in het vrouwenvoetbal naar PSV Campus De Herdgang, omdat zij meer dan honderd competititieduels in de Azerion Vrouwen Eredivisie had gespeeld. Dat deed zij in het shirt van FC Twente en PEC Zwolle. De ervaren middenveldeldster maakte dit seizoen zestien keer haar opwachting voor PSV en sluit na afloop van dit seizoen de deur achter haar.

Staat van dienst
De 30-jarige Giesen twijfelde al om te stoppen na haar vertrek bij FC Twente, maar werd destijds nog overtuigd door Technisch Manager en voormalig ploeggenoot Maut Roetgering. Dit seizoen eindigde de formatie van Hoofdcoach Roeland Ten Berge als derde op de ranglijst.

"Ik wil PSV bedanken voor het mooie jaar. Ik heb mijn voetbalcarri√®re op een leuke manier afgesloten en hoop een positieve bijdrage te hebben geleverd aan het team", laat Suzanne weten. Gedurende haar loopbaan werd zij drie keer landskampioen, won zij twee keer de Eredivisie Cup, eenmaal de TOTO KNVB Beker √©n de Supercup.

Afscheidswedstrijd
Zaterdagmiddag (16.30 uur) speelt PSV Vrouwen haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Na afloop van het duel met Excelsior Rotterdam neemt de club samen met de supporters afscheid van Suzanne en de eveneens vertrekkende Femke Bastiaen en Nadia Coolen.