Nieuws | Schiks verlengt contract en voegt zich bij A-selectie

Nieuws | Schiks verlengt contract en voegt zich bij A-selectie
2 min
PSV1

Niek Schiks heeft zijn contract tot medio 2027 verlengd en is door Hoofdcoach Peter Bosz toegevoegd aan de A-selectie. De twintigjarige doelman stond dit seizoen al zestien keer onder de lat in de Keuken Kampioen Divisie. Door zijn wedstrijdprestaties en inzet op het trainingsveld, maakt hij vanaf vandaag definitief deel uit van de hoofdmacht.

Niek voegde zich in 2012 als veldspeler bij de PSV Academy, waar al snel bleek dat de Boxmeerse doelman beschikt over kwaliteiten die onder de lat van pas komen. Stapsgewijs werd hij volledig omgeschoold tot keeper, en met succes: Niek doorliep alle jeugdteams en maakte in 2022 bij Jong PSV zijn debuut in het betaald voetbal. Bij de beloftenploeg is hij dit seizoen uitgegroeid tot de eerste keus onder de lat. Naast zijn optredens in de Keuken Kampioen Divisie was hij actief in de UEFA Youth League en de Premier League International Cup.

Goed aan de bal 
"Het is een bijzonder leergierige jongen en ik beschouw hem als een waardevolle toevoeging aan ons keeperskorps", vertelt Hoofdcoach Peter Bosz. “Buiten het feit dat hij erg goed is in het blokkeren van schoten en in een-tegen-een situaties, is hij ook nog eens goed aan de bal. Ik ben blij dat we hem mogen verwelkomen bij de hoofdmacht."

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is trots dat het nieuwste lid van de A-selectie zijn contract met drie jaar heeft verlengd. “Hij is een talentvolle jongen met een bijzonder goede instelling. Als een speler uit PSV Academy aansluit bij PSV 1 en tegelijkertijd zijn contract verlengt, mag dat gerust een succesverhaal worden genoemd.” 

Klik hier voor het spelersprofiel van Niek.