Nieuws | PSV Esports verwelkomt wereldkampioen én eChampions League-winnaar

Nieuws | PSV Esports verwelkomt wereldkampioen én eChampions League-winnaar
2 min

De virtuele voetbaltak van PSV verwelkomt twee nieuwe spelers. Emre Yilmaz en Manuel Bachoore, twee spelers van Team Gullit, zullen aankomend seizoen zowel PSV als Team Gullit vertegenwoordigen. De intentie is om hier een samenwerking voor de lange termijn van te maken. Dennis Verhoeven zet een punt achter zijn carrière als Esporter.

Op dinsdag 7 november vangt een nieuw seizoen van de KPN eDivisie aan met het nieuwe spel EA FC24. Manuel en Emre zullen dit seizoen samen met Ali Riza Aygün uitkomen voor PSV. Ali Riza begon in 2017 als Esporter bij PSV en in 2021 werd hij landskampioen. 

Grote namen
De 18-jarige Manuel is een oude bekende van PSV. Hij werd op 14-jarige leeftijd gescout door de club en kwam twee seizoenen uit voor het Esports-team. Na drie officiële duels gespeeld te hebben in de eDivisie, waarin hij ongeslagen bleef, sloot hij zich aan bij Esports-organisatie Team Gullit. Spelend voor Vitesse werd hij tweemaal kampioen van de KPN eDivisie en afgelopen zomer won hij namens Team Gullit het FIFAe-wereldkampioenschap in de Saoedische hoofdstad Riyad.

Emre (19) kwam het afgelopen seizoen uit voor AZ en Team Gullit. Met de laatstgenoemde kroonde hij zich tot winnaar van de eChampions League in Istanbul. In augustus vorig jaar schopte hij het tot de halve finale van het FIFAe-wereldkampioenschap. Naast de nodige ervaring hebben de getalenteerde FIFA-spelers dus ook een aardig gevulde prijzenkast. 

Dennis neemt afscheid
Dennis Verhoeven stopt als Esporter. Hij rondde onlangs zijn studie af en heeft ervoor gekozen te werken in zijn vakgebied. Hij voegde zich in 2020 aan het Esports-team van de club en heeft in drie seizoenen als Esporter successen geboekt. Zo won hij de KPN eDivisie en het internationale toernooi Nordic Master. PSV wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.