Nieuws | Nieuw contract voor Hoofd Jeugdopleiding Faber

Nieuws | Nieuw contract voor Hoofd Jeugdopleiding Faber
2 min
Jeugd

De directie van PSV heeft het contract van Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber opengebroken en verlengd tot medio 2026. “We zijn erg tevreden over de ontwikkeling van onze jeugdopleiding”, zegt Algemeen Directeur Marcel Brands. “Als leidinggevende van de PSV Academy speelt Ernest daar een grote rol in en daarom zijn we blij dat hij bij ons blijft.”

Faber trad in 2018 aan als hoofd van de PSV Academy, nadat hij eerder jeugdspeler, contractspeler, jeugdtrainer en assistent-trainer in Eindhoven was. “En ik ben hier nog steeds prima op mijn plaats”, zegt de Veldhovenaar. “Het zelf opleiden van spelers voor de A-selectie is een speerpunt van PSV. Dat blijkt uit alles. Het is geweldig om van dat proces deel uit te mogen maken. We steken er met z’n allen ontzettend veel tijd in en we zien het niveau stap voor stap stijgen. De hoofdtrainer van de A-selectie neemt de spelers die vanuit de Academy doorstromen zeer serieus en dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.”

De voormalig verdediger ziet nog voldoende rek in de mogelijkheden bij PSV. “Ik durf te stellen dat we hier in de slimste regio van Nederland een topvoetbalopleiding met unieke kenmerken hebben gecreëerd”, vervolgt hij. “Door samen te werken met specialisten op allerlei gebieden, slagen we er steeds beter in om onze talenten beter en breder te vormen. En dat proces staat nooit stil, het blijft zich ontwikkelen. Het is een prachtige uitdaging om daar betrokken bij te blijven.”