Nieuws | KNVB straft PSV met één uitduel zonder meereizende aanhang

Nieuws | KNVB straft PSV met één uitduel zonder meereizende aanhang
1 min
PSV1

PSV heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd om de eerste uitwedstrijd van seizoen 2024-2025 zonder uitsupporters te spelen. Die sanctie werd opgelegd naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, die in de slotfase ontsierd werd door vuurwerk vanuit het uitvak.

Het duel in Friesland werd op donderdag 25 april gespeeld en eindigde in 0-8. Voor PSV gold die wedstrijd als officieuze kampioenswedstrijd. Vlak voor tijd belandden fakkels op het speelveld, waarna scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd tijdelijk staakte.

Teleurgesteld
PSV betreurt het voorval en is niet blij met de misstanden die in het bezoekersvak van het Abe Lenstra Stadion plaatshadden. “Het was een geweldige galavoorstelling van ons team, maar helaas werd deze in de slotminuten overschaduwd door het vuurwerk van onze supporters. We hebben de schikking geaccepteerd, want de feiten waren overduidelijk. We moeten met z’n allen voorkomen dat dit nogmaals gebeurt voordat de gevolgen nóg erger zijn”, reageert Algemeen Directeur Marcel Brands van PSV begripvol op de sanctie uit Zeist.